(Zdroj obrázku: adslzone.net)

Očima fanoušků: Barcelona - Atlético Madrid

Ve španělské lize se znovu schyluje k souboji mezi Atléticem, Barcelonou a Realem Madrid. K prvnímu střetnutí těchto aspirantů na titul dojde dnes večer v zápase, ve kterém Barcelona hostí Atlético. Jak situaci okolo svých týmů i zmíněného utkání vidí samotní fanoušci těchto celků?

Na otázky odpovídali hlavní administrátoři facebookových stránek FC Barcelona CZ/SK a Atlético Madrid - CZ/SK.

Oba týmy na začátku sezóny měly malý výpadek, momentálně však znovu ukazují svou sílu. Jak hodnotíte úvod sezóny?

FCB: Začátek byl rozpačitý, ale raději prohrát na začátku s Las Palmas než prohrát s Realem nebo na konci sezóny.

ATL: Výkon na startu sezóny byl hodně podobný tomu, který jsme mohli vidět v přípravě. Hodně slabý. Myslím, že na zvednutí má hodně velký vliv rozhovor Griezmanna, kde řekl, že pokud takto budou pokračovat, tak boj o sestup je nemine. To tým nakoplo a už proti Celta Vigo šlo vidět, že to je jiné Atlético než doposud.

V čem se přes léto tým nejvíce změnil? Je letošní kádr lepší než ten loňský?

FCB: Papírově je určitě silnější, ale jak to bude na hřišti, to ukáže až sezóna. Posilnila se hlavně lavička a na více postech se zvedla konkurence. Přestup Digneho byl skvělý, je to parádní konkurence pro Albu. Umtiti byl parádní přestup za vcelku málo peněz, Cillessen toho ještě moc neodchytal. Denis Suarez zatím nepředvádí to, co jsem od něj čekal, ale má čas. Paco zná La Ligu, teď jen doufat, že se chytí i tady. Odešli nepotřební hráči, jen odchod Brava mě nepotěšil. Doufám, že toho nebudeme litovat a ter Stegen chytí pozici jedničky pevně do svých rukou.

ATL: Gameiro a Gaitán zvednou konkurenci na svých postech a hráči tak budou muset předvést víc, aby je Cholo dal do základu. Lehce mi je líto Olivera Torrese, který nedostal moc příležitostí. Ten tým se oproti lońské sezóně moc nezměnil, jen se zvedla konkurence na postech a také se zdvojily klíčové posty.

V lize se dá znovu očekávat hlavně souboj mezi Atléticem, Barcelonou a Realem. Co čekáte od letošní sezóny La Ligy? 

FCB: Znovu to bude těsné, možná do boje zasáhne i nějaký další zajímavý tým, ale věřím, že potřetí za sebou bude slavit Barca. Kvalitu mají všechny zmíněné týmy, podle mě jsou na tom ale Barcelona s Realem o trochu lépe než Atlético. Rozhodnout mohou také zranění důležitých hráčů (např. z tria MSN, BBC). 

ATL: Bude to boj až do posledního kola. Nevěřím, že by například Real už někde v polovině sezóny byl téměř jistým vítězem. I když ekonomická síla patří na stranu Katalánců a Madridistů, myslím, že Atlético jim nenechá nic zadarmo. Doufám, že se zvedne Valencie, která patří do širší špičky španělské ligy.

V souvislosti s Barcelonou se nejvíce mluví o triu MSN, které nám ukázalo sílu i během uplynulého týdne. Jaký je Váš pohled na tuhle skvělou ofenzivní spolupráci?

FCB: MSN je něco jako fotbalové porno :D Každý jej chce vidět, ale my máme to štěstí, že jej vlastníme. Těžko říct, zda mohou být ještě lepší.

ATL: Potká se nejlepší ligový útok s nejlepší obranou ligy. 9 z 13 gólů má na svědomí MSN. Na světě asi není lepšího tria. takže snad si obránci s nimi poradí a počet obdržených gólů na straně Colchoneros zůstane stejný, i když to budou mít hodně těžké.

Na druhé straně je hlavní ofenzivní zbraní Antoine Griezmann. Co říkáte na tohoto hráče a jak je pro Atlético podle Vás důležitý?

FCB: Grizi je super hráč. Aby nedal gól nebo nějaký nepřipravil, musíme jej bránit osobně. Je to jeden z nejlepších světových útočníků, ale v Atléticu mu chybí trofeje.  

ATL: I když je Griezmann tahoun útoku, Atleti by si poradili i bez něj. Já ho mám velmi rád a je radost ho sledovat. Snad už konečně vyhraje nějakou velkou trofej, když loni prohrál 2 velké finále + pohár pro nejlepšího hráče hrajícího v Evropě.

Co od utkání očekáváte?

FCB: Nesmírně těžký zápas. Ze strany Atlética očekávám velmi zataženou hru, zdržování a fauly. Na naší straně neustálé bušení do soupeře a kouzlo MSN.

ATL: Vyhrocený zápas plný taktiky, faulů a snad výhru červeno-bílých.

Jaký je Váš tip na výsledek?

FCB: 2:1 pro nás.

ATL: Netroufám si tipovat.

 

 

FC Barcelona CZ/SK

 

 

NovějšíOčima fanoušků: Arsenal - Chelsea
StaršíOčima fanoušků: Fiorentina - AS Řím