Očima fanoušků: Manchester United - Liverpool

Další velké derby je tu a tak samozřejmě nemůže chybět další rozhovor s fanoušky obou týmů. Manchester United se prezentuje skvělou formou a drží šňůru vítězství, stěžovat si nemohou ani v Liverpoolu, kde před startem tohoto kola drželi druhé místo. Jak jsou fanoušci těchto týmů spokojeni s průběhem sezóny a jak vidí dnešní zápas? Nejen o tom si můžete přečíst v následujícím článku.

Na otázky odpovídal administrátor stránky Liverpool FC - navždy SK/CZ, tímto mu děkuji za spolupráci. Jelikož se stále nepodařilo navázat spolupráci se stránkou o Manchesteru United, musel jsem sáhnout do vlastních zdrojů. Věřím, že Vás čeká příjemné čtení. Zároveň uvítám jakékoliv ohlasy, připomínky nebo nápady na zlepšení, pro tyto účely můžete napsat na facebookový profil této stránky.

Máme za sebou polovinu sezóny. Jak ji hodnotíte?

M: Jsem spokojený. I když se aktuálně nacházíme až na šestém místě, tak myslím, že tým od Fergusonova odchodu konečně směřuje správným směrem. Šesté místo je důsledkem pouze nepřesvědčivých výsledků ze začátku sezóny, kde se tým ještě lehce hledal. Poslední zápasy však ukazujeme sílu a věřím, že zanedlouho budeme v tabulce výš.

L: Absolútna spokojnosť! S predvedenou hrou musí byť v tejto sezóne spokojný snáď každý fanúšik Liverpoolu. Myslím, že v konečnom dôsledku  to odzrkadľuje aj skvelé postavenie v tabuľke za suverénnom doterajšieho priebehu FC Chelsea. Mrzia ma iba zakopnutia na pôde papierovo slabších súperov. Zvlášť prehry proti Burnley a hlavne nepochopiteľný skrat proti Bournemouthu som ešte dodnes poriadne nepredýchal.

United si napříč všemi soutěžemi drží úžasnou šňůru devíti výher v řadě. Čím to podle Vás je, že to týmu momentálně tak šlape?

M: Řekl bych, že i na začátku sezóny jsme hráli dobrý fotbal, ale mnohdy se to neodrazilo na výsledku. Poslední týdny to zkrátka šlape, tým si skvěle sedl a velkou zásluhu na tom jistě má i forma Zlatana. Dále se do týmu konečně zapracoval Mkhitaryan, Pogba ustálil své výkony, poslední zápasy se mi líbil i Martial, u kterého očekávám, že bude dostávat opět více prostoru. Asi je také vhodné zmínit (oproti začátku sezóny) lehčí los, krom Tottenhamu jsme narazili na týmy, které bychom při myšlenkách na titul porážet měli. Každopádně tím nechci degradovat tuhle formu, všichni víme, jak je Premier League těžká soutěž a zrovna United v posledních letech často nedokázali využít herní převahu a podobným soupeřům darovali body.

Při pohledu na tabulku se nelze nezeptat na Chelsea. Jak se Vám líbí jejich tým a je podle Vás opravdu letos nejlepší?

M: Celkem mě překvapuje, jak dobře si vedou. Po loňské sezóně se dalo čekat zlepšení, ale až tak výrazné? Obdivuhodná byla ta 13 zápasů dlouhá vítězná šňůra, to se jen tak někomu nepodaří, obzvlášť v tak náročné soutěži. Conte tam odvádí vážně dobrou práci. Na prvním místě se Chelsea nachází zcela zaslouženě, pořád ale čekám, že přijde nějaký výpadek či problém. 

L: Ako som spomínal – Chelsea túto sezónu zatiaľ valcuje. Priznám sa veľmi sa mi páči tréner Conte. Dosť mi pripomína práve Jurgena Kloppa. Myslím, že sú si v mnohých veciach podobní. Aj napriek tak krátkej dobe na lavičke nového mužstva sa už dosť výrazne prejavuje jeho rukopis. Chelsea hrá naozaj dobrý futbal. A či sú túto sezónu naozaj najlepší? Nechajme sa prekvapiť. Na konci sezóny sa dozvieme odpoveď.

Koho favorizujete v boji o titul a proč?

M: Momentálně má velmi dobře našlápnuta Chelsea, těch týmů se ale o titul popere více. Věřím, že nám forma vydrží a brzy se to projeví i v tabulce. Favorita na titul nemám, prakticky kdokoliv z první šestky jej letos může získat.

L: Sezóna je ešte len v polovici. Tabuľka je veľmi vyrovnaná, bude to veľmi zaujímavé. Osobne však tipujem, že o titul v tejto sezóna zabojuje Chelsea, Liverpool, Manchester City a Tottenham.

V neděli Vás čeká velké derby. Na který vzájemný zápas nejvíce vzpomínáte?

M: Nejvíce se mi do paměti vryly zápasy, kde někdo dostal červenou kartu. Měl jsem vždycky tohle derby rád a bylo úžasné sledovat vášeň, kterou do zápasu dávají borci jako Gary Neville, Nemanja Vidič a spousta dalších. Ze zápasů, které skončily v náš prospěch, mě hned napadne ten z převelice úspěšné sezóny 2007/2008. Pamatuji, jak jsem hodně uznával dvojici Gerrard-Torres, my ten zápas ale skvěle zvládli a vyhráli (i díky červené Mascherana z první poloviny) 3:0.

L: Dodnes mi najviac v pamäti utkvel derby zápas z roku 2009 na štadióne Old Trafford. Podľa mňa to bolo jedno z najkrajších derby zápasov pre fanúšikov Liverpoolu. Otočili sme vtedy zápas a vyhrali vysoko 4-1. Pritom jeden gól bol krajší ako druhý. Na tento zápas spomínam asi najradšej.

Jak hodnotíte současné výkony druhého týmu?

M: Já myslím, že v táboře soupeře panuje spokojenost. Liverpool znovu hraje dobrý fotbal a oproti minulým ročníkům i více efektivní, což se projevuje skvělým druhým místem v tabulce. Na druhou stranu je tam pořád několik zbytečných ztrát, jako třeba zápas na Bournemouthu nebo posledně na Sunderlandu. To jsou body, které v konečném důsledku mohou mrzet. Oproti posledním sezónám mi však přijde, že je těchto ztrát méně a Liverpool jde správným směrem.

L: Nepochybne sa Manchester United zlepšil oproti začiatku sezóny. Určite stojí za pozornosť ich šnúra deviatich víťazstiev v rade. Aj tak si ale myslím, že fanúšikovia Manchestru nepočítali s tým, že bude ich mužstvo po polovici sezóny až na 6.mieste. Navyše 9 výhier v rade prišlo podľa môjho názoru proti mužstvám, ktoré sú papierovo slabšie (s výnimkou Tottenhamu samozrejme – Zorya, Crystal Palace, WBA, Sunderland, Boro, WHU, Reading a Hull).

Který soupeřův hráč Vás letošními výkony nejvíce zaujal?

M: V Southamptonu se mi kdysi velmi líbil Adam Lallana, který letos našel optimální herní pohodu a ukazuje, jak může být pro tým důležitý. Ještě bych asi zmínil Maného, u kterého jsem nečekal, že se do týmu až tak rychle a dobře zapracuje.

L: Nedá si nevšimnúť, aký progres zaznamenal Paul Pogba. Takisto ma strelecky zaujal Zlatan Ibrahimovic.

Jaký očekáváte průběh zápasu?

M: Já moc doufám, že navážeme na výkony z poslední doby a neuvidíme něco, co jsme předvedli v posledním vzájemném duelu, kam si asi Mourinho přijel s myšlenkami na bod a výsledek 0:0… Věřím, že budeme chtít ukázat naši ofenzivní sílu a pokud se tak vážně stane, myslím, že nás čeká velmi atraktivní ofenzivní zápas. Poslední roky to často bylo tak, že Liverpool hrál, fantasticky držel De Gea a my pak dali nějaký ten gól. Věřím, že tentokrát bychom se herně měli minimálně vyrovnat.

L: Vyrovnaný, nevyspytateľný. Hlavne ale dúfam, že uvidíme poriadny futbal ako to kedysi bývalo pri derby zápasoch týchto dvoch najúspešnejších klubov v Anglicku.

Tip na výsledek?

M: Na zápas se těším, nechci si připouštět myšlenky na utkání o málu šancí a třeba jen jednom gólu, proto tipuji výhru 3:1.

L: Tip na výsledok – 0:1 alebo 1:2 v prospech LFC :)

 

 

Liverpool FC - navždy SK/CZ

 

 

NovějšíOčima fanoušků: Villarreal - Valencia
StaršíOčima fanoušků: Everton - Liverpool