Očima fanoušků: Atlético Madrid - Barcelona

Zítra odpoledne se odehraje šlágr mezi Atléticem a Barcelonou, což je skvělá příležitost pro uskutečnění dalšího rozhovoru s fanoušky obou klubů. Jak vidí svou aktuální formu, šance na titul nebo přímo zítřejší zápas? O tom a mnohém víc v tomhle článku. 

Na otázky odpovídali administrátoři stránek Atlético Madrid - CZ/SK a FC Barcelona CZ/SK, oběma tímto děkuji za spolupráci.

Nemůžu se zbavit dojmu, že to oproti minulým ročníkům není od Atlética a Barcelony úplně ono. Jaký dojem máte vy? Jak zatím hodnotíte průběh sezóny?

A: Atletico trápí střílení gólů a absence klíčových hráčů. Jsou v roli favoritů, i přesto se rozhodnou, že budou hrát na protiútoky, což nechápu, když Cholo má v týmu mnoho útočných hráčů. Dalším důvodem je taky absence Augusta, který patřil mezi nejlepší záložníky za poslední dobu.

B: Problémy sú tu už od jari 2016. Prišlo viacero mladých hráčov, aby to tu omladili, a preto samozrejme to nepôjde hneď za 1 sezónu, vid Arda. Prvú sezónu totálne nič a tuto hrá fakt parádne. Gomes, Denis a Paco majú obrovský potenciál a preto im verím a fandím ako celej Barcelone. Sme predsa Mes que un club.

Do konce ligového ročníku zbývá odehrát ještě 15 kol. Jak vidíte šance svých týmů na titul? Kdo je podle Vás favoritem?

A: Favoritem bezesporu je Real, který stále vede, i když už jen o bod, ale má zápas k dobru. Nesmí se zapomenout na Sevillu, která se skvěle drží vedoucí dvojice. Na titul už to nejspíš nebude, sám Cholo prohlásil, že cíl je pořád třetí místo, které garantuje přímou účast ve skupinové fázi.

B: Šanca je tu stále. Prvý Real ešte určite stratí a my asi tiež, ale teraz musíme ísť ako píla a vyhrávať všetky zápasy a tým vyvíjať tlak. Favoritom je stále Real, ale ja dúfam, že to Barca dá na 3. titul za sebou.

Když tu mám fanouška Barcelony, musím se zeptat na Ligu mistrů, kde je velmi reálné, že Barca po dlouhé době bude chybět ve čtvrtfinále. Jak moc ještě věříte, že Váš tým může postoupit?

B: Postúpime len vtedy ak sa udeje zázrak. Ak mam byt realista, mali by sme sa zamerať na ligu a CdR. Ale verím, lebo ak je tím čo môže otočiť z 4-0, tak to je Barca! Takže verím, šanca je stále aj keď je 0,01%.

V médiích se mnohdy spekuluje o možném odchodu Griezmanna, popřípadě Simeoneho. Jakou tomu dáváte váhu a byl by velký problém, kdyby odešli?

A: Všechny tyhle informace beru jen jako bulvár. Prezident Atlética řekl, že udrží Griezmanna za každou cenu a Simeone naopak prohlásil, že minimálně do konce smlouvy (2018) zůstane v Atléticu. Jistý problém by mohl nastat v případě odchodu Diega. Někteří hráči jsou s ním už 5 let a bude těžké si zvykat na jiný styl.

Luis Enrique má stále kontrakt jen do konce této sezóny, ale očekává se, že bude nejpozději v dubnu prodloužen. Jak jste spokojen s jeho prací a jak je podle Vás reálné, že by Barcelonu vedl další sezónu někdo jiný?

B: S Luchom som veľmi spokojný, aj keď mame ťažšie obdobie. Lucho je ten pravý, aktuálne si neviem nikoho iného predstaviť na lavičke Barcelony. Proste hovoríte si aký hrozný Lucho je, ale príde iný tréner a bude ešte horšia sezóna. Lucho by mal ostať, nesmieme byt ako iné kluby, že trénerov meníme ako ponožky.

Na třetím místě se aktuálně nachází Sevilla, která má dobře našlápnuto také v Lize mistrů. Co říkáte na tento vzestup Sevilly, která už delší dobu hlavně v Evropě (3x po sobě vítěz EL) ukazuje kvalitu? Má tento tým podle Vás na to, aby se dlouhodobě vyrovnal trojici Atlético – Barcelona – Real?

A: Trenér Sampaoli převzal po Emerym schopný tým a pokračuje ve skvělé práci a není divu, že jsou tak vysoko. Měl jsem obavy, že to bude horší než loni, když jim odešel hlavní kanonýr Gameiro, ale Vietto s Ben Yedderem ho schopně dokázali nahradit. Čím víc týmů v evropských pohárech, tím líp pro La Ligu.

B: Sampaoli je asi hlavnou hviezdou. Sevilla hra sympaticky, ale bude ťažké sa udržať dlhšie hore v tabuľke, lebo záujem o Sampaoliho v lete bude veľký, možno 3-4 hráči odídu zo Sevilly, preto neviem či na to majú. Tento ročník budú v top 3, ale ci aj ďalší rok, to je otázkou toho, ako prežijú letne prestupové obdobie.

V neděli nás čeká souboj Atlética s Barcelonou. Jak zatím hodnotíte soupeřovu sezónu?

A: V týmu podle mě panují neshody s trenérem Enriquem, který by mohl odejít a podepisuje se to na jejich hře. Nejvíc se to ukázalo v Lize mistrů proti PSG, ale myslím, že to ještě bude drama. V posledních zápasech se neprezentují moc dominantně, ale i přesto to budou oni, kdo bude diktovat hru na Calderonu.

B: Atlético je vo výbornej forme, ale tipujem, že tento ročník sa zamerajú skôr na LM a udržanie 4 miesta v lige, čo zaručuje LM. Navyše majú Simeoneho, ktorý vie motivovať na veľké zápasy. Sezónu majú v celku rozohranú dobre. Atletico je sympaticky tím, ale v nedeľu im nedoprajem nič dobre :D Navyše Atleti z posledných 11 zápasoch prehrali len raz, a to práve proti nám. Prečo to zase nezopakovať?

Kdybyste si mohli vybrat jednoho soupeřova hráče do svého týmu, kdo by to byl a proč?

A: Ivana Rakitiče. Možná by byl vhodnou náhradou za dosluhujícího Tiaga. Líbí se mi jeho hra, která by možná zapadla i v Cholově systému. S Kokem ve středu zálohy by mohli vytvořit smrtelné duo.

B: Bol by to Koke alebo Juanfran. Koke z dôvodu že naša záloha je aktuálne totálne mŕtva a Koke by ju určite uživil. Je to hráč, ktorý by do Barcy určite zapadol. Juanfran z dôvodu že na PO nám chýba Aleix, ktorý chytil formu a spolu s Messim hral najlepší futbal.

Jaký očekáváte zápas?

A: Vyostřený zápas plný konfliktů a snad něco podobného jako tomu bylo v Lize mistrů tohle úterý. Přeju si, aby rozhodčí zápas zvládli lépe, než jak tomu bylo v Copa del Rey.

B: Zápas čakám vyrovnaný, náročný po taktickej aj fyzickej stránke, a najmä nervózny z oboch strán. Barca bude tlačiť, Atleti zrejme dajú betonik.

Tip na výsledek? 

A: 2:1 pro Atlético.

B: Fúúha, tipovať je ťažké. Bude to strašne vyrovnaný zápas, ale tak verím chlapcom, tak tipujem výhru tesne o jeden gól. 2:3 pre nás.

 

 

NovějšíOčima fanoušků: AS Řím - Lazio
StaršíOčima fanoušků: Villarreal - Valencia