Očima fanoušků: Atlético - Barcelona

Dnes večer nás čeká velmi zajímavý zápas mezi Atléticem a Barcelonou. Jak fanoušci těchto klubů hodnotí start sezóny, přestupové léto a co čekají od nadcházejícího zápasu? Nejen o tom si můžete přečíst v následujícím článku. 

Na otázky odpovídali administrátoři stránek Atlético Madrid - CZ/SK a FC Barcelona CZ/SK, oběma tímto děkuji za spolupráci.

Atlético neprožívá špatný vstup do sezóny, na druhou stranu v lize už byly zápasy, v nichž se body ztratit nemusely a v Lize mistrů zatím tým nevyhrál. To Barcelona je zatím stoprocentní a po nepovedené poslední sezóně a letním odchodu Neymara zažívá nad očekávání dobrý úvod ročníku. Jak start do sezóny hodnotíte vy?

A: Liga začala podobně jako ta loňská, a to jsme skončili třetí, což je nejspíš náš cíl i pro tuto sezónu, takže zatím jsem v klidu. Liga mistrů se aktuálně pro nás nevyvíjí moc příznivě a potřebujeme vyhrát všechny zbývající zápasy, ale stejně jako v lize - není nic ztraceno. Času je ještě hodně a není důvod se zatím stresovat. 

B: V lete to vyzeralo s nami veľmi zle, strata Neymara, nepodpísanie Coutinha resp. Iniga Martineza, potom prehratý Superpohár s Realom, ale nakoniec sme ligu a Ligu Majstrov začali vo veľkom štýle, a štart je úplne perfektný.

Barcelona tedy asi neprožila přestupové období podle představ. Přišla o zmíněného Neymara, za kterého dlouho nemohla přivést náhradu. K tomu neuspěla ani s vábením dalších hráčů, třeba i do středu zálohy, kam klub nakonec překvapivě přivedl Paulinha, což sebou přineslo plno kritiky, Brazilec se však zatím ukazuje velmi dobře... Jak ste s tímto přestupovým obdobím spokojen? 

B: Zo začiatku každý kritizoval kúpu Paulinha, ale postupom času ukazuje že je to fyzický a technický kompletný záložník, ktorý Barcelonu privedie k ďalších veľkým trofejam a dúfam, že bude hrať pravidelne aj základ. Neymar chcel byť číslo 1, čo v Barcelone po boku Messiho nemohol, a v PSG čoskoro bude braný ako legenda, pretože tento mladý klub ešte nemá bohvie akú novodobú históriu. Prajem mu veľa úspechov, ale nie proti Barcelone. Vybral si PSG a návrat späť už nieje. Ako náhrada prišiel Dembélé, to je skvelý hráč, najmä do budúcna. Môžeme len dúfať, že ho zranenie príliš nezastaví. Verím, že to boli správne investované peniaze. Prišiel také Semedo a Deulofeu. Semedo je najlepšia posila celého leta. Už teraz je najlepší RB v lige a o pár rokov bude aj najlepší na svete. Deulofeu je rýchly, snaží sa, ale chýba mu pokoj. Aj keď sa to nezdalo s prestupmi môžeme byť spokojní.

To Atlético přes léto nemohlo podepisovat nové hráče. Jak moc velkým to bylo problémem? 

A: Týmu to podle mě moc neublížilo, protože ten tým takhle funguje už nějakou dobu. Je škoda, že Costa do ledna nesmí hrát, aktuálně by se neskutečně hodil. Jsem rád, že Griezmann, Oblak a ostatní nepotopili spoluhráče a neodešli, bez nich by se Colchoneros hrálo velmi špatně. 

Když byl nakousnut Costa. Co tedy říkáte na jeho návrat? 

A: Přál jsem si to celé letní přestupové období a jsem rád, že se to dokončilo. Všichni si od něj slibujeme, že spasí Atlético a dovede nás zpět do finále Ligy mistrů.  

Velkou změnu tým Barcelony prodělal na trenérské lavičce, kam byl angažován Ernesto Valverde. Co v Barceloně zatím dokázal změnit a jak jste s jeho prací spokojen? 

B: S Valverdem som veľmi spokojný, mal skvelý štart do sezóny, hoci Superpohár obetoval preto, aby našiel správnu taktiku. Je to vyrovnaný tréner, ktorého nič len tak nerozhádže a musí byť pod ním aj nejaký poriadok. Takticky je tiež na skvelej úrovni.

Co říkáte na sílu týmu? Kde jsou jeho největší přednosti a kde největší slabina? Jak moc si věříte v boji s konkurencí? 

A: Největší sílu má Atlético tradičně v obraně a bráně, hlavně Oblak svými zákroky drží Atlety nad vodou. Naopak slabina je teď v momentálně v útoku, protože Griezmann bere většinu útočných šancí na sebe, a to se mu v poslední době v Madridu nedaří, jak by mělo. Tenhle problém by ale měl vyřešit právě příchod Nolita a Costy. Mám pocit, že hráči Atlética budou letos spíš hrát o 3. místo se Sevillou, než že by pronásledovali Real a Barcelonu.  

B: Sila tímu je teraz veľmi veľká, najlepší hráč sveta Messi núti aj ostatok, aby sa stále zlepšoval, navyše Paulinho zvýšil konkurenciu v zálohe. Obrana s brankárom je skvelá, mladé pušky Semedo, Umtiti a Stegen sú základ do budúcna. Slabina je momentálne zrejme asi na hrotu, keďže Suárez stále nemá tu ideálnu formu, akú mal.

Od nové sezóny hraje Atlético na novém stadionu. Jak se Vám líbí? 

A: Je překrásný, moderní a bude důstojnou náhradou za Vicente Calderon. Možná se mi líbí i víc než ten původní. 

V sobotu vaše týmy čeká vzájemný zápas. Co říkáte na soupeřův letošní tým?  

A: Myslel jsem, že je odchod Neymara oslabí, ale zmýlil jsem se. Pokud bude Messi pokračovat v takových výkonech, jako měl v poslední době, tak je bude neskutečně těžké porazit a Real je bude v boji o titul těžko nahánět. Stejně si ale myslím, že Ligu mistrů letos nevyhrají.  

B: Atlético je veľmi silné, má jedného z najlepších brankárov na svete, obranu ma tiež skvelú, záloha síce svetová nie je, ale stále je výborná a o útoku rozprávať netreba, Griezmann a od zimy to bude aj Costa. Ak sa Atléti vyhnú nejakým hlúpym zakopnutiam, tak majú veľkú šancu v boji o titul. Alebo by mohli zabojovať o to druhé a tretie miesto s Realom.

Co od tohoto vzájemného zápasu očekáváte? 

A: Atleti budou 20 minut hrát na 120 % a doufat, že tam něco spadne, pak nechají míč na kopačkách hostům, naší zbraní budou protiútoky. Nevím, jak moc velký vliv na zápas bude mít to, že hosté hrají bez fanoušků.  

B: Tak čaká nás ťažký zápas, navyše hráme prvýkrát na ich novom štadióne. Očakávam betón od Atlétov a rýchle protiútoky, niekedy aj zákroky za hranice. Ale verím, že to Barcelona vezme od začiatku vážne a strelí rýchly gól, ktorý nám pomôže. 

Váš tip na výsledek? 

A: Musíme vyhrát, ale tipuju remízu 1:1. Pro nás by to bylo jedině dobře.  

B: Je to náročné, bude to strašne ťažký zápasy, ale dúfam aspoň 2-1 pre Barcelonu. Visca el Barca! 

 

NovějšíOčima fanoušků: Arsenal - Tottenham
StaršíOčima fanoušků: Chelsea - Arsenal