Fotbalistky Slávie si letos opět zahrají Ligu mistryň

Poslední léta se z postupu ženského týmu Slavie do vyřazovací části Ligy mistryň stal standard, proto není divu, že Slávistky postoupily i letos. Celá skupina se odehrávala v Maďarsku a Slávistky ji dle očekávání ovládly. Proti tureckému Atasehiru Belediyespor vyhrály 7:2, kosovské Mitrovici nadělily 4 góly a žádný gól neinkasovaly a s MTK Hungária, která byla největším konkurentem na postup, Slavia vyhrála 4:1.
 

Do Maďarska jely hráčky jen s jediným cílem, a to postoupit do další fáze Ligy Mistryň, v posledním zápase jim stačila pouhá remíza. Ale hráčky si nejdříve psychicky nevěřily, a tak inkasovaly jako první a teprve po poločasové pauze se hráčky Slavie vzchopily a výhrou 4:1 se jim otevřely brány do Evropy. 

Nejlepší střelkyní Slavie na turnaji byla Petra Divišová, která nastřílela 5 gólů. Po dvou gólech si pak připsaly Kateřina Svitková, Tereza Szewieczková, Tereza Kožárová a nověpříchozí mladá Kamila Dubcová, která přestoupila ze Slovácka a v minulosti byla opakovaně vyhlášena talentem roku. Spolu s Kamilou Dubcovou do Slávie přestoupilo i její dvojče Michaela, která se na turnaji také gólově prosadila.

Tento pátek, tedy 17. sprna, se bude losovat další program pro všech dvaatřicet týmů. Z Čech se bude vyřazovací fáze Ligy mistryň účastnit nejen Slavie, ale i hráčky z Letné, které měly hlavní fázi jistou díky triumfu v minulé ligové sezóně.

Naposledy se Slávistky probojovaly do čtvrtfinále, kde narazily na silný německý celek Wolfsburg. Naopak Sparta pravidelně v posledních letech vypadává ve vyřazovací části dříve než Slavie. Dokáží letos oba pražské celky dojít alespoň do čvrtfinále?


 

 


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

83.4%




NovějšíTalentovaní muži na trenérské lavici
StaršíJadon Sancho – Jeden z možných prešľapov Pepa Guardiolu