Kvíz: Zlatý míč bez Messiho a Ronalda

Minulé pondělí byl udělen Zlatý míč za rok 2018, po desetileté vládě Ronalda s Messim jej dostal zase někdo jiný. Oba hráči patří mezi nejlepší v celé fotbalové historii, pro ostatní bylo v minulých letech velmi těžké na tohle individuální ocenění dosáhnout. Ronaldo i Messi ve zmíněné desetiletce až na jednu výjimku (Ronaldo byl roku 2010 šestý) vždy obsadili první dvě místa. Jak by asi Zlatý míč vypadal bez nich?

V dnešním kvízu, podobně jako v kvízu na nejlepší hráče každé sezóny dle ankety Zlatý míč, uvidíte pro každý ročník této ankety jednu tabulku. Celkem jich bude deset, oproti zmíněnému kvízu však nebudete psát nejlepší trojici hráčů, ale rovnou pětici. Důvod? Hráčů je méně, ale hlavně vám to chci udělat trochu zajímavější a i těžší. Přeci jen některá jména se na prvních místech hodně opakují :)

Po spuštění kvízu uvidíte v každé tabulce pět políček pro pět hráčů seřazených dle počtu získaných bodů (první hráč jich získal krom Messiho a Ronalda nejvíce). U každého políčka je národnost fotbalisty. K dispozici je dodatečná nápověda, která zobrazí klub, za který hráč v době udílení cen nastupoval.

Kolik se vám podaří získat bodů? :) 

Zlatý míč bez Messiho a Ronalda

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub, za který hráč v daném roce hrával.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nejproduktivnější hráči skupinové fáze Ligy mistrů 2018/2019
StaršíKvíz: Nejhodnotnější sestavy TOP evropských soutěží