Pět týdnů po operaci srdce si převzal cenu v kategorii Talent roku

Českým talentem roku 2018 se stal jednadvacetiletý obránce Jablonce David Lischka. Kdo moc nesleduje českou fotbalovou scénu možná netuší, jaký příběh se za tímto jménem skrývá. Lischka musel před pěti týdny podstoupit operaci srdce a v zimě tak na určitou dobu přerušit svou slibně se rozvíjející fotbalovou kariéru.

Situace se vyvíjí zatím dobře, ale vyhráno mladý hráč určitě ještě nemá a zatím neví, kdy se vrátí na fotbalové hřiště. David Lischka podstoupil operaci, přestože nevěděl, zda si někdy ještě fotbal na nejvyšší úrovni zahraje, zatím ani doktoři nejsou schopni mu přesně říci, jak na tom je a kdy bude schopen opět vykonávat zátěž na nejvyšší úrovni. Talent roku by si ale do budoucna neodpustil, kdyby nevyzkoušel všechny možnosti, a tak onu operaci podstoupil.

I podle svých slov ze začátku zvažoval i alternativu, že ukončí fotbalovou kariéru. „Tenkrát se zdálo, že bych měl kariéru ukončit úplně. V různých nemocnicích mi řekli, že to na pokračování na vrcholové úrovni nevypadá, než se objevil pan doktor Černý z pražské Homolky. Díky němu mám dnes naději, že budu moct znovu dělat, co miluji“ sdělil Lischka pro iDnes.

V těžkých chvílích za mladým hráčem stála rodina, přátelé, agentura a samozřejmě i jeho fotbalový klub a spoluhráči, kteří Davidovi dodávali velké odhodlání. Cenu za kategorii Talent roku si převzal v Divadle na Vinohradech a za sebou tak nechal Alexe Krále a Jana Matouška. Davidovi tedy přejeme hlavně pevné zdraví a ať brzo dělá to, co miluje – tedy fotbal.


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

84.1%




NovějšíFabio Quagliarella – vrchol na sklonku kariéry?
StaršíBlog: Nezapomenutelný večer