Kvíz: Co víte o výkonech Čechů a Slováků v Evropské lize?

Jak bylo slíbeno v minulém kvízu o rekordech Evropské ligy (zde), přinášíme vám menší pokračování zaměřené na výkony českých a slovenských týmů a hráčů v Evropské lize. Po spuštění kvízu opět uvidíte několik tabulek, kdy každá z nich je zaměřena na něco jiného – kluby s nejvíce body, nejlepší střelci, hráči s největším počtem zápasů a trenéři s největším počtem zápasů. Celkově můžete v kvízu obdržet 45 bodů.

V tabulkách najdete v levém sloupci vždy číselnou hodnotu rekordu, národnost hráče a klub, ve kterém se hráč či trenér o rekord nejvíce zasloužil. Nápověda vám pak zobrazí iniciály hráče či trenéra. Na určitých místech v kvízu můžete vidět hvězdičku - tou jsou označeni hráči, co již ukončili svou kariéru.

V jedné tabulce bude vaším úkolem vypsat české a slovenské kluby, které za celou historii Evropské ligy získaly nejvíce bodů. V levém sloupci najdete počet získaných bodů a zemi klubu. Nápověda vám pak zobrazí název stadionu klubu. 

Na závěr vás čeká taková jedna třešnička. Víte, jaký absolutní rekord Evropské ligy drží český záložník Jan Sýkora? Pokud ne, určitě využijte nápovědu, která by vám měla pomoci. ;-)

Věřím, že díky všem informacím a nápovědám pro vás tento kvíz nebude tak těžký. Určitě nám ale do komentářů napiště váš výsledek! :-)

Kvíz si vyzkoušel i známý youtuber z kanálu THE TOP. Jak se mu vedlo? Na to se můžete podívat tady. Budete lepší? :)

Co víte o výkonech Čechů a Slováků v Evropské lize?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Názvy stadionů klubů, iniciály hráče či trenéra
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nejlepší zápas v historii českého fotbalu
StaršíKvíz: Znáte pravá jména brazilských fotbalistů?