Coutinho v Bayernu

Tak přece jenom, ačkoliv už to vypadalo, že Coutinho nakonec ještě šanci na další sezónu u Blaugranas dostane, vedení se ho rozhodlo těsně po začátku sezóny v La Lize zbavit. 

Phillipe odchází k čerstvému sedminásobnému obhájci německé Bundesligy – Bayernu Mnichov na roční hostování, za které Barcelona obdrží 8,5 mil. eur. Navíc bude na následující sezónu osvobozena od jeho platu, který se blíží 40 mil. eur. Mnichovský celek má možnost po konci hostování odkoupit brazilského mága za 120 mil. eur.

Celé hostování mi přijde poněkud zvláštní, o jeho pozici se spekulovalo v podstatě už od zimy, jelikož výkony nejdražšího přestupu v historii katalánského klubu opravdu ani zdaleka nesplnily očekávání vedení, trenéra a ani fanoušků. Nikde však nepadla zmínka zrovna o bavorském gigantovi, a když se na to dívám znovu a znovu, pořád mi tento přestup nepřipadá jako vysněný ani pro jeden z velkoklubů.

Co se týče Bayernu, cítím trochu obchod ze zoufalosti. Je veřejně známo, že vedení mělo zálusk na německého rychlíka Saného z Manchesteru City, který byl sesazen z hlavní sestavy kvůli síle našlapaného kádru, kde minulou sezonu na jeho postu zářili Sterling s Bernardem. Už to téměř vypadalo na hotovou věc, pak ovšem přišlo dlouhodobé zranění.

Výherce Ligy mistrů z roku 2013 si ale do svých řad další křídlo pořídit musel. Po odchodu legend Robbena a Ribéryho v týmu zůstali nadějní křídelníci Coman s o něco málo zkušenějším Gnabrym, kteří jsou ovšem náchylní ke zranění, stejně jako jejich předchůdci. V kádru je také stárnoucí Müller, který šel poslední roky razantně dolů s výkonností. Stejně zvláštním přestupem je Perišić z Interu, který do klubu také přišel na roční hostování s volitelnou opcí ve výši 20 mil. eur.

Cou podle mě ale není řešením tohoto problému. Pokud jste stejně jako já sledovali neúspěch snajpra ve Španělsku, víte, že kámen úrazu byl v jeho špatném využívání trenérem Valverdem, který ho neustále stavěl na klasické křídlo, ačkoliv je Phill primárně ofenzivní záložník nebo staženější křídlo, tedy pozice, na níž v Barceloně hraje neohrozitelný Messi.

V Bayernu by mu mohl sedět odlišný herní styl i formace. Dle mého ideální formace by byla 4-2-3-1, kde by nová desítka týmu zaujala post pod útočníkem, tedy tam, kde by se mu i podle jeho vlastních slov mělo hrát nejlíp. Niko Kovać tohle rozestavení loňskou sezónu často využíval, bavorský velkoklub by tak šikovnému Brazilci měl nabídnout ideální podmínky k uplatnění svých schopností.

Barcelona se tímto tahem sice posunula o krok blíže k vysněnému dotažení Neymara zpět do svých řad, ale také zazdila jeden z nejnadějnějších talentů na nahrazení své legendy Messiho. Na druhou stranu je stále možné, že se vrátí mnohem víc rozehraný a všem třeba ještě vytře zrak.

Nezdá se vám stejně jako mně, že se pomalu ideologie Barcelony vytrácí?

Myslíte, že je Coutinho pro Bayern vhodným řešením?

Jak celkově hodnotíte tento přestup?

 


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

83.6%




NovějšíVýhledy Slavie do Ligy Mistrů
StaršíNávštěva AUDI Cupu 2019