Kvíz: Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče a manažery Premier League od roku 2000?

Nový ročník Premier League již nezadržitelně klepe na dveře, a právě proto se v tomto kvízu ohlédneme do minulosti a zaměříme se na oceněné hráče a manažery nejvyšši anglické soutěže tohoto století.

V Premier League se uděluje několik ocenění. Ocenění Hráč sezóny Premier League a Manažer sezóny Premier League je udělováno porotou složenou z ligových sponzorů (ta se přitom skládá z členů řídících organů fotbalu, médií a fanoušků). Ocenění PFA Hráč rokuPFA Mladý hráč roku se uděluje na základě hlasování členů Asociace profesionálních fotbalistů. Posledním z řad významných ocenění je FWA Fotbalista roku, které je udělováno na základě hlasování Asociace fotbalových spisovatelů, která zahrnuje asi 400 fotbalových novinářů působících po celé Anglii

Po spuštění kvízu uvidíte několik tabulek, z nichž každá je zaměřená na jiné ocenění. V levém sloupci je vždy uvedena konkrétní sezóna, dále národnost hráče (případně trenéra) a klub, ve kterém dané ocenění získal. Pokud si v určité chvíli nebudete vědět rady, můžete využít nápovědu, která zobrazí iniciály hráče/trenéra.

Celkem můžete získat až 105 bodů, spousta jmen se však v kvízu opakuje. Jak budete úspěšní? Napiště nám po skončení kvízu Váš výsledek do komentářů! :-)

EDIT: Původně bylo v kvízu 103 položek, jelikož ocenění Hráč roku a Mladý hráč roku za sezónu 2019/2020 dle PFA ještě nebyly uděleny.

Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče a manažery Premier League od roku 2000?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče (trenéra)
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Vzpomenete si na konečnou tabulku Premier League v sezóně 2019/2020?
StaršíKvíz: Znáte trenéry národních týmů?