Kvíz: Znáte nejdražší přestupy fotbalové historie?

Fotbal... To je zábava, ale také obrovské peníze. To kolem nich se točí současný vrcholový fotbal. Částky, které utrácejí fotbalové velkokluby za posily, se každým rokem navyšují. Přestupový rekord po delší době zlomil v roce 2009 přestup portugalské superstar, poté tento rekord zlomil přestup jednoho francouzského playmakera, aby i tento rekord byl o rok později překonán jedním hráčem brazilské národnosti.

V dnešním kvízu se ale nezaměříme na přestupové rekordy, ale na nejdražší přestupy historie. Celkem musíte vyjmenovat 53 hráčů, jejichž přestupová částka byla alespoň 60 milionů eur (dle portálu Transfermarkt). Někteří hráči se však v kvízu opakují. Většina hráčů jsou útočníci či ofenzivní záložníci, naopak se v kvízu objevují pouze 2 brankáři Dokážete vyjmenovat všechny hráče?

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci přestupovou částku v milionech eur, rok přestupu a národnost hráče. Případná nápověda odhalí odkud kam hráč přestoupil. Po skončení kvízu nám napiště, jaký byl váš výsledek! :-)

Znáte nejdražší přestupy fotbalové historie?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Odkud kam hráč přestoupil.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Víte, kteří hráči Plzně odehráli nejvíce zápasů pod Pavlem Vrbou?
StaršíKvíz: Znáte všechny Čechy, kteří si zahráli v italské Serii A?