Kvíz: Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče v anketě Zlatý míč ČR?

Anketa Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu České republiky vznikla v roce 1997 s ambicemi nabídnout co nejobjektivnější pohled na individuální výkony českých hráčů. Pořadatelem ankety je Klub sportovních novinářů ČR a hlasovací právo mají všichni jeho členové, kteří se při své práci pravidelně věnují fotbalu. Pořadatelé neurčují žádné limity na redakce a zvou k hlasování pracovníky z celostátních i regionálních médií. Od třetího ročníku se hlasuje ve dvou etapách. Novináři volí zvlášť nejlepší hráče jara a podzimu, a celkové výsledky vzniknou součtem bodů. Počínaje pátým ročníkem je vítěz vyhlašován za fotbalovou sezónu podzim-jaro vždy v polovině kalendářního roku.

Historicky prvním vítězem byl v roce 1997 Jiří Němec. Rok na to triumfoval Pavel Nedvěd, který nakonec získal cenu pro nejlepšího domácího fotbalistu celkem šestkrát. Po Nedvědově éře přišla dominance Petra Čecha, který od roku 2005 vyhrál Zlatý míč už dvanáctkrát. Zatím posledním vítězem je záložník Tomáš Souček.

V dnešním kvízu se pak podíváme na výsledky ankety Zlatý míč ČR za podzimní část letošní sezóny. Vaším úkolem bude vyjmenovat všechny hráče, kteří v této anketě získali od novinářů alespoň jeden bod. Při rovnosti bodů přitom rozhoduje vyšší počet lepších umístění. Těchto hráčů je celkem 43. Dokážete vyjmenovat všechny?

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci vždy počet bodů, který daný hráč v anketě získal, dále jeho pozici a současný klub. Můžete využít také nápovědu, která zobrazí iniciály hráče.

Jak vidíte anketu vy? Kteří hráči vám v anketě chybí a kteří v ní naopak přebývají? Napište nám to do komentářů společně s vaším výsledkem! :-)

Dokážete vyjmenovat nejlepší hráče v anketě Zlatý míč ČR?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte všechny Slováky, kteří si zahráli v anglické Premier League?
StaršíKvíz: Sto nejlepších hráčů roku 2020 dle The Guardian