Kvíz: Sto nejlepších týmů dle koeficientu UEFA (2018)

Fotbalový svět sice zatím žije Mistrovstvím světa, neměli bychom však zapomínat na to, že již naplno běží předkola evropských soutěží. Dnes a zítra se dostanou do akce první slovenské týmy, v dalším předkole se můžeme těšit už i na české celky. Všechny kluby jsou při losu rozděleny do skupinek, většinou je to na základě klubového koeficientu. V dnešním kvízu se právě podíváme na sto týmů, které před další sezónou mají nejvyšší pohárový koeficient.

Kluby body do koeficientu získávají za své výsledky v pohárové Evropě během posledních pěti let, na pořadí má ale také vliv soutěž, z níž se do pohárů kvalifikovaly. Pokud tedy nějaký anglický tým uhrál v Evropě před čtyřmi lety pár bodů, může se stát, že bude v tomto žebříčku výš než chorvatský tým, který jen loni získal bodů více.

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupečku pořadí a zemi, ze které klub pochází. Dodatečnou nápovědu jsem tam původně ani dávat nechtěl, nakonec jsem ji přidal, v podstatě ale napoví jen počáteční písmenko. Radím tedy ji použít až když vážně nebudete vědět nebo bude zbývat málo času :) 

No, kvíz na kluby tu celkem dlouho nebyl, jsem zvědav, jak si povedete. Kolik dokážete získat bodů? :) 

Edit: V komentech jsem hodně četl o tom, že jste měli problém s časem, asi jsem tohle trochu neodhadl, přidal jsem tedy k původním 15 minutám dalších 5 minut.

Kvíz si vyzkoušel i známý youtuber z kanálu THE TOP. Jak se mu vedlo? Na to se můžete podívat tady. Budete lepší? :)  

 

Sto nejlepších týmů dle koeficientu UEFA (2018)

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? První písmeno názvu týmu
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Základní sestavy vítězů Mistrovství světa
StaršíKvíz: Vyznáte se ve fotbalových pravidlech?