Fotbalové toulky s Michalem: Výjezd do Barcelony na Camp Nou

Fotbalového cestovatele Michala můžete znát z jeho stránky na Facebooku, na Kopačáku již s ním vyšel rozhovor a také článek o cestě na AS Řím. Tentokrát si pro vás připravil vyprávění o návštěvě Barcelony a věřím, že se vám opět bude líbit :) 

Letní prázdniny roku 2013 skončily a bylo tu září. Evropské fotbalové soutěže byly již v plném proudu a mě čekal velký fotbalový výjezd. Naplánoval jsem si prodloužený víkend do španělské Barcelony. Načasování bylo perfektní, protože před sezónou místní klub FC Barcelona koupil brazilce Neymara! Kromě Neymara, jsem se mohl těšit na jména jako Messi, Pique, Iniesta, Xavi a na další fotbalové hvězdy.

Jednoho zářijového pátku jsem tak v Bratislavě nasedl do letadla a nabral směr Barcelona. Do katalánského hlavního města jsem doletěl již v poledne, měl jsem tak dost času, abych do pondělního brzkého odletu viděl nejen fotbal, ale i centrum města. Ihned po příletu jsem se ubytoval a na odpoledne si naplánoval prohlídku olympijského centra Barcelony. Právě v Barceloně se konaly v roce 1992 LOH. Prohlédl jsem si nejen olympijský park, ale i hlavní stadion, který byl dlouhé roky domovem klubu Espanyol Barcelona.

Nadešla sobota - den velkého zápasu. Výkop byl sice plánován na 19. hodinu, ale já již v dopoledních hodinách nabral z hotelu klidnou chůzí směr Camp Nou. Musel jsem projít přes celé centrum, jelikož hotel jsem měl přesně na opačné straně, než byl stadion.

 

Po cestě jsem si všiml, že na mnoha balkonech již vlály klubové a katalánské vlajky. Těsně před stadionem se začaly už kolem oběda objevovat první stánky se suvenýry domácího klubu. Zanedlouho na mě vykoukl betonový kolos Camp Nou. Musím říct, že zvenčí stadion nevypadá tak velký, jako z tribun uvnitř stadionu. V klidu jsem si prohlížel stadion a zároveň hledal pokladny. Vstupenku jsem dopředu tentokrát nekupoval. Předpokládal jsem správně, že to nebude potřeba. Přeci jen kapacita stadionu je dostatečně velká a bývá plno jen na top zápasy. U pokladen moc lidí nebylo. Než jsem došel k okénku, zastavil mě jeden místní dědula a říkal, že zápas je vyprodán a že má jednu vstupenku, kterou mi za 250 eur prodá. S úsměvem jsem odmítl a šel k pokladně. Vyprodáno nebylo a já si tak vybral místo a koupil vstupenku na zápas FC Barcelona vs FC Sevilla za 98 eur ( do dneška má nejdražší vstupenka). V tu chvíli jsem byl už naprosto klidný :-)

Poté jsem si šel prohlídnout stadion ze všech stran. Během toho jsem narazil na fanshop FC Barcelona. Byl nádherný a rozdělen na dvě patra. Koupit zde bylo možné snad cokoli v barvách klubu. Paráda! Já zakoupil mimo jiné tričko polo na památku.

 

Doba plynula a čas se pomalu nachyloval. Asi 90 minut do výkopu se konečně otevřely brány stadionu. Byl jsem nedočkavý, stejně jako ostatní fanoušci kolem mě. Mimochodem, fanoušci tu byli z nejrůznějších koutů světa. Hlavně hodně asiatů. Prošel jsem turnikety a útrobami betonového kolosu až na tribuny. Nádhera! Z tribun už vypadal stadion krásně :-) Z venku bych jej zařadil mezi průměr. V útrobách stadionu normální betonová stavba, nic extra. Ale na tribunách to již byla jiná! Krása a rozlehlost tribun na mě zapůsobily. Nafotil jsem si trubuny ze všech možných a asi i nemožných úhlů :-) Prostě jako obvykle. Když se poté na hřišti rozcvičovali hráči obou klubů, byl již Camp Nou slušně zaplněn.

Při nástupu hráčů na hřiště se spustila hymna klubu a 77 000 fanoušků popěvovalo, to bylo něco! Během zápasu už to žadné velké fandění nebylo.To jsem ale tak nějak očekával. Navíc, vzhledem k velkému počtu fanoušků-turistů, se ani nedá bouřlivé prostředí očekávat. Fotbal byl oproti tomu perfektní! Krásné šance a občasné parádičky lahodily mému oku :-) A padaly i góly! Když domácí vedli 2:0, zdálo se být vše rozhodnuté. Hosté však zabrali a 10 minut před koncem srovnali. Drama až do konce! V nastaveném čase rozhodl Alexis Sánchez, tou dobou hráč domácí Barcelony. FC Barcelona tak vyhrála v tomto krásném zápase 3:2. Fanoušci kolem byli spokojeni, mě nevyjímaje :-) Den jsem zakončil večerní procházkou přes centrum na hotel.

 

Neděle patřila památkám v centru, jako je např. Sagrada Familia, návštěvě barcelonských pláží a mořského akvária. Krásný víkend v Barceloně byl za mnou.

V pondělí časně ráno jsem nasedl do letadla a nabral opět směr Bratislava, odtud jsem pak jel autem domů. Úspěšně jsem tak završil tento výjezd plný nádherných zážitků :-)

 

Pokud vás tento článek zaujal popřípadě si chcete přečíst i o dalších fotbalových výletech, které Michal podnikl, rozhodně mrkněte na jeho stránku na Facebooku - Fotbalové toulky s Michalem.


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

93.8%




NovějšíBlog: Nezapomenutelný večer
StaršíSudí tvrdý chleba má