Kvíz: Nejlepší trenéři roků, dle IFFHS

V dnešním kvízu se opět zaměříme na trenéry. Tentokrát ovšem na ty nejlepší daných let od roku 1996 dle IFFHS (International Federation of Football History & Statistics). Tato organizace uděluje právě od roku 1996 cenu pro nejlepšího trenéra jak na klubové, tak i na mezinárodní úrovni. Vaším úkolem bude vypsat nejvíce manažerů z obou kategorií.

V kvízu se nachazí dvě tabulky: Jedna pro kouče klubů a druhá pro kouče mezinárodních týmů.

V první tabulce se v levém sloupci zobrazí rok udílení a národnost trenéra. Nápověda v této části kvízu zobrazí iniciály trenéra a klub, který v daném roce koučoval.

Ve druhé tabulce je to trošku složitější. V levém sloupci se nachází opět rok udílení a trofej, kterou s daným "nároďákem" vyhrál (př.: Euro, Copa America, ...). Někdy se stalo, že daný kouč žádnou trofej nevyhrál (nebo jsem ji nebyl schopen dohledat :)), to je ovšem v kvízu zaznamenáno. Nápověda opět zobrazí iniciály trenéra a národní tým, který trénoval v daném roce. Většinou se neliší národnost trenérů národních týmů a jejich vlastních národností, pouze u dvou případů je tomu jinak a ty jsou u nápovědy označeny hvězdičkou.

Kolik bodů ze 48 dokážete posbírat? Napište nám to do komentářů :)

Nejlepší trenéři jednotlivých roků, dle IFFHS

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub, který v té době koučovali
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte přezdívky slavných hráčů?
StaršíKvíz: Dokážete k vybraným stadionům přiřadit jejich kapacitu?