Kvíz: Nejhorší přestupy Premier League všech dob

Před časem jste si u nás mohli vyzkoušet kvíz na 100 nejlepších přestupů Premier League všech dob dle serveru ESPN (kvíz si můžete vyzkoušet zde). V tom dnešním kvízu se zaměříme na opačnou stránku - na 50 nejhorších přestupů historie Premier League.

Těchto 50 nejhorších přestupů opět zveřejnil server ESPN. Nejdůležitějším kritérium byl rozdíl mezi skutečným vlivem hráče na výsledky klubu a mezi jeho očekávaným vlivem (před přestupem). V úvahu byl brán také vliv hráče na tým mimo hřiště. Posledním kritériem bylo, jestli v případě sestupu klubu tento přestup danému klubu dál škodil, např. stále vysoký plat hráče.

Mezi 50 nejhoršími přestupy nejsou zařazeni hráči, kteří neuspěli v krátkém časovém úseku (např. Ricky van Wolfswinkel v Norwichi, Jozy Altidore v Sunderlandu, nebo Andreas Cornelius v Cardiffu). Dále zde nejsou zařazeni ani hráči, kteří do PL přestoupili před letošní sezonou a i díky přerušení soutěže zatím neodehráli tolik utkání (např. Tanguy Ndombele v Tottenhamu, Joelinton v Newcastlu a Moise Kean v Evertonu).

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci rok přestupu, zemi, ze které je daný hráč a klub, kam hráč přestoupil. Hráči jsou seřazeni od toho úplně nejhoršího přestupu po ten “nejpovedenější z nepovedených”. Součástí kvízu je samozřejmě také nápověda, která zobrazí iniciály hráče a klub, ze kterého přestoupil.

Kvíz určitě patří mezi ty vůbec nejnáročnější. Po jeho skončení nám nezapomeňte napsat váš výsledek do komentářů! :-)

Nejhorší přestupy Premier League všech dob

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče a z jakého klubu hráč přestoupil.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Který hráč patří mezi ostatní?
StaršíKvíz: Trenérské rekordy v české lize