Kvíz: Dokážete vyjmenovat hráče Manchesteru United, kteří odehráli nejvíce zápasů pod Alexem Fergusonem?

Končila sezona 2012/2013 a v Anglii se s fotbalem loučil jeden z největších trenérských velikánů historie. Sir Alex Ferguson. Jeho trofejemi nabitá kariéra ani nemohla skončit jinak než mistrovským titulem. Manchester United byl v té době na vrcholu, od konce svého milovaného trenéra na další prvenství stále čeká- Rudí ďáblové v roce 2013 získali svůj dvacátý ligový titul s jedenáctibodovým náskokem na druhý Manchester City. Fergusonovi svěřenci Premier League vládli nepřetržitě od třináctého kola.

Šestého listopadu 1986 tehdy téměř pětačtyřicetiletý Ferguson nahradil Rona Atkinsona a na lavičce United vydržel neuvěřitelných 27 let, během kterých získal třináct ligových titulů, dvakrát vyhrál Ligu mistrů a pětkrát slavný FA Cup. Vychoval spoustu světových hvězd, za všechny jmenovitě Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney či David Beckham. S klubem svého srdce se Fergie rozloučil 19. května 2013 divokou remízou 5:5. Ta mu ale vůbec nemusela vadit. Skončil totiž jako legenda.

V jednom z našich minulých kvízů jste si již mohli vyzkoušit podobný kvíz s José Mourinhem (zde). Dnes se podíváme na slavného Sira Alexe Fergusona a hráče Manchesteru United, kteří pod jeho dlouhým vedením odehráli nejvíce zápasů napříč všemi soutěžemi. Dokážete vyjmenovat všech 29 hráčů, kteří pod Fergusonem odehráli alespoň 200 zápasů?

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci počet zápasů, kteří daní hráči odehráli, pozici hráče (brankář, obránce, záložník, útočník), a jeho národnost. Můžete využít i nápovědu, která zobrazí iniciály hráče. Po skončení kvízu nám nezapomeňte napsat, jak jste si v kvízu vedli! :-)

Poznámka: Kvíz byl aktualizován 1.4.2023.

Dokážete vyjmenovat hráče Manchesteru United, kteří odehráli nejvíce zápasů pod Alexem Fergusonem?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte všechny Slováky, kteří si zahráli v italské Serii A?
StaršíKvíz: Znáte prezidenty nejlepších týmů TOP 5 lig?