Kvíz: Dokážete seřadit kluby Serie A od toho nejstaršího?

Kluby Serie A se mohou pyšnit dlouhou historií. U nejstaršího klubu prameny sahají až do roku 1896, ten nejmladší byl založen krátce po válce - přesněji roku 1946. V dnešním kvízu půjde o stáří klubů, protože se pokusíte seřadit italské prvoligové kluby od toho nejstaršího.

Pokud jste tuhle sérii ještě u nás nezaznamenali, můžete si zkusit dle vzniky seřadit i německéanglické a španělské týmy.

Podoba kvízu je podobná jako tomu bylo u předchozích kvízů série. Po spuštění uvidíte v levém sloupci pomocné datum, v pravém jednotlivé týmy. Vy se pokusíte přeházet týmy tak, jak se vám to bude jevit nejsprávnější a až vaše úpravy ukončíte, necháte si vyhodnotit, jak přesní jste vlastně byli. I tady platí, že pokud znáte u nějakého týmu přesné datum založení, je to vzhledem k hodnotě v levém sloupci výhoda. Důležité jsou jen roky, nemusíte tedy řešit, zda jeden tým byl založen v červnu a druhý v listopadu - na body to nemá vliv. U některých týmů je sporné, kdy byly založené, případně někde mohlo dojít k přejmenování... V těchto případech jsme většinou použili starší údaj používaný i samotným klubem.

Jak si povedete tentokrát? Po skončení kvízu nám můžete dát vědět, jakého výsledku jste dosáhli :-)

Dokážete seřadit kluby Serie A od toho nejstaršího?

Bodování

Maximálně možný počet bodů - 80
Správné umístění - 4b
O 1 místo vedle - 3.5b
O 2 místa vedle - 3b
O 3 místa vedle - 2.5b
O 11 míst a více se odečítá 2b
V ostatních případech - 0b
Info: Po spuštění kvízu je možné aktivovat "Swap mód", který vám umožní měnit pouze dvě položky mezi sebou.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nominace na Zlatý míč 2004
StaršíKvíz: Kolik hráčů z třicetičlenné nominace na Zlatý míč 2022 dokážete vyjmenovat?