Kvíz: Dokážete seřadit kluby Fortuna ligy od toho nejstaršího?

Fotbal má na našem území bohatou tradici. Věděli jste, že hned 11 ze současných prvoligových klubů bylo založeno před sto či více lety? Naopak dva kluby kvůli předchozímu slučování datují svůj vznik až po roce 2000. Jaký máte přehled o stáří klubů? V dnešním kvízu si zkusíte seřadit české kluby od toho nejstaršího až po ten nejnovější.

Tento kvíz navazuje na kvízy, ve kterých jste mohli řadit dle stáří kluby BundesligyPremier LeagueLa LigySerie A a Ligue 1.

Po spuštění uvidíte v levém sloupci pomocné datum, v pravém jednotlivé týmy. Vy se pokusíte přeházet týmy tak, jak se vám to bude jevit nejsprávnější a až vaše úpravy ukončíte, necháte si vyhodnotit, jak přesní jste vlastně byli. I tady platí, že pokud znáte u nějakého týmu přesné datum založení, je to vzhledem k hodnotě v levém sloupci výhoda. Důležité jsou jen roky, nemusíte tedy řešit, zda jeden tým byl založen v červnu a druhý v listopadu - na body to nemá vliv. U některých týmů je sporné, kdy byly založené, případně někde mohlo dojít k přejmenování... V těchto případech jsme většinou použili starší údaj používaný i samotným klubem.

Jak si povedete? Po skončení kvízu nám můžete dát vědět, jakého výsledku jste dosáhli :-)

Dokážete seřadit kluby Fortuna ligy od toho nejstaršího?

Bodování

Maximálně možný počet bodů - 48
Správné umístění - 3b
O 1 místo vedle - 2.5b
O 2 místa vedle - 2b
O 9 míst a více se odečítá 2b
V ostatních případech - 0b
Info: Po spuštění kvízu je možné aktivovat "Swap mód", který vám umožní měnit pouze dvě položky mezi sebou.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Nominace na Zlatý míč 1997
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejvíce nasazované hráče anglické Premier League za posledních pět let?