Kvíz: Dokážete vyjmenovat týmy, které si zahrály slovenskou nejvyšší ligu?

Stejně jako u nás, i na Slovensku se letos hraje 24. sezóna samostatné ligy. Za tu dobu si tamní nejvyšší soutěž zahrálo několik týmů, kolik jich dokážete vyjmenovat?

Tento kvíz vyšel ve stejnou dobu jako kvíz na kluby, které si zahrály českou nejvyšší ligu, vyzkoušet si jej můžete zde.

Celkem jich bylo 27, pár jich už zaniklo. Jsou však dva týmy, které jsem vynechal, v prvním případě šlo o to, že vznikl nový klub, který na ten zaniklý navazoval, druhý případ je Senec, který se sloučil s jiným týmem ze seznamu (tyhle dva případy jsou v kvízu poznačeny *). Několik klubů změnilo svůj název, to by snad v tomto kvízu neměl být problém, jelikož ke správné odpovědi stačí ve většině případů napsat název města.

O slovenské lize nemám moc přehled, kvíz vznikl hlavně kvůli tomu, aby se slovenští fanoušci "netrápili" jen u české ligy. Celkově bych rád k zamýšleným kvízům o české lize či o českém národním týmu udělal i variantu pro Slováky, což zároveň i nám dá možnost více se dozvědět o tamním fotbale. Jak jsem psal, nemám takový přehled, mohou se tedy vyskytovat chyby. Budu rád, když mě na ně upozorníte (třeba přes Facebook) a budu je moct opravit :) 

Věřím, že se tahle myšlenka dvou verzí bude líbit. A teď už hurá na kvíz! :) 

Poznámka: Kvíz byl aktualizován 20.7.2018.

Dokážete vyjmenovat všechny kluby, které si zahrály slovenskou nejvyšší ligu?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? První písmeno města, ze kterého klub pochází. Pokud je klub z Bratislavy, zobrazí se první písmeno názvu, pod kterým je známý.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat týmy, které si zahrály českou nejvyšší ligu?
StaršíKvíz: Co vše víte o hře FIFA?