Kvíz: Nejdražší přestupy Barcelony

Už delší dobu chci udělat nějaký kvíz zaměřený hlavně na jeden klub, teď mi přijde ideální chvíle s tím začít. Jelikož máme přestupové období a jelikož Barcelona v uplynulých dnech oznámila megapříchod Philippa Coutinha, zdálo se mi zajímavé tyhle věci spojit a zaměřit se právě na rekordní přestupy katalánského velkoklubu. Máte 12 minut a v kvízu budete vyplňovat 25 nejdražších příchodů a stejný počet nejdražších odchodů historie Barcelony. Kolik dokážete nasbírat bodů?

Jen tak trochu mimo... Nerad bych spustil vlnu nevole. Z počátku jsem chtěl dělat kvízy, které by ocenila co nejširší skupina fanoušků, ale tímto krokem věřím, že se otvírají další možnosti. Myslím, že vzhledem k aktuálnímu dění se tento kvíz hodí, fanoušky Barcelony snad o to více potěší, ti další si jej snad ze zájmu vyzkouší taky. Teď je tu kvíz na Barcelonu, příště může být na Real Madrid, Chelsea, Manchester United.... Možností je vážně hodně a jakmile se stane v souvislosti s některým klubem takto zajímavá událost, jakou pro mě bezesporu příchod Coutinha je, tak je možné, že na ni budu při vytváření dalšího kvízu myslet :)  

A teď už hurá na kvíz! Po jeho spuštění se objeví dvě tabulky, v jedné budou nejdražší příchody, ve druhé nejdražší odchody. U každého políčka bude cena, za kterou hráč přišel/odešel. Ceny jsou z webu Transfermarkt.com a jsou v jednotkách milionů eur.

Poznámka: Kvíz byl aktualizován 26.7.2018.

Nejdražší příchody/odchody Barcelony v historii.

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Tým, ze kterého hráč přišel/tým, kam hráč přestoupil a sezóna, v níž byl přestup realizován.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Kolik slovenských hráčů hrajících v zahraničí dokážete vyjmenovat?
StaršíKvíz: Nejdražší přestupy historie