Griezmann v Barceloně

Spekulace ukončeny, je hotovo, Blaugranas vyplatili Antoineho Griezmanna z jeho smlouvy, a to za cenu 120 mil. eur. Sám prezident katalánského velkoklubu Bartomeu dokonce potvrdil, že si na zkompletování transakce museli vypůjčit 35 mil. eur. Útočník světové třídy nosící po celou dobu své kariéry dres s číslem 7 byl ve svém novém působišti představen s číslem 17, což z velké části vyvrací odchod nejdražšího přestupu Barcelony – Coutinha, který se zatím v červenomodrém dresu nemůže najít a kolují okolo něj různé spekulace.

Celá věc ovšem není tak jednoduchá, jak se zdá, ba dokonce se dá považovat za komplikovanou. Podle španělských médií je vedení Atletica připraveno podat žalobu na obhájce La Ligy za porušení podmínek ve smlouvě francouzské superstar, kde stojí, že hodnota výkupní klauzule hráče se sníží z 200 mil. eur na 120 mil. eur s platností začínající prvního červencového dne. Pruhovaná část Madridu ovšem podezřívá svou východní konkurenci, že byli na přestupu domluvení již před tímto datem. Podle mě to nejspíš skončí jak s Neymarovou žalobou na Barcelonu dva roky zpět, kdy se po chvíli o ní přestane mluvit a případ se takzvaně uklidí pod koberec.

Je velmi pravděpodobné, že mnohým fanouškům Barcelony se tento přestup úplně nezamlouvá, protože mezi klubem a šikovným levákem se udály nějaké kontroverze. Mluvím hlavně o sáze minulého léta, která mi místy připadala až směšná. 

Pokud si tuto vydramatizovanou situaci nevybavujete, nechte mě vás zasvětit. Barcelona byla ochotna tehdy sedmadvacetiletého útočníka vykoupit z výstupní klauzule, která činila přesně 100 mil. eur. Všechno již nasvědčovalo tomu, že Antoine bude příští sezónu oblékat pruhovaný červenomodrý dres. Ovšem pár dní před koncem přestupového období se na jeho Twitteru spustila minisérie – dalo by se to až nazvat telenovelou, která byla sestříhaná do více dílů a na konci bylo samotným Antoinem vysloveno rozhodnutí, že „nechce být malá rybka v oceánu, ale velká ryba v jezírku“, neboli, že chce v Atleticu zůstat a prodloužit smlouvu.


(Zdroj: NDTV Sports)

Griezmann s největší pravděpodobností přichází do Barcy jako náhrada za stárnoucího Suaréze, kterému poslední dobou také odchází forma a dá se těžko říct, jestli je vůbec ještě schopen držet pravidelně vysoký standard a začlenit se mezi nejlepší hroťáky na světě. Každopádně v Barceloně je momentálně enormní přetlak v ofenzivě. Určitě si nemyslím, že by měl Grizi problém se prosadit, spíš jen přemýšlím nad tím, jaký dopad tento přestup bude mít na hráče jako Dembelé, Coutinho a hlavně Malcom, který už teď je minimálně vytěžován.

Otázkou také zůstává, jestli Valverde bude pořád chtít hrát svoje 4-3-3 a nebo při formě obou kvalitních hrotů se odváží experimentovat s formacemi a celkovou sestavou.

Toto přestupové období je pro Barcelony velmi zvláštní, samé nákupy, ale žádné prodeje. Klub má momentálně tolik hráčů, že i hráči, kteří by v jiných větších evropských klubech hráli základ, se nedostanou třeba ani na lavičku.

Jak hodnotíte přestup vy? Co říkáte na aktuální přestupovou politiku Barcelony? Odejde nějakého ofenzivní eso z řad Blaugranas?


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

91.7%




NovějšíShrnutí zápasu 2. kola Fortuna ligy - MFK Karviná vs. FC Baník Ostrava
StaršíNejzásadnější změny fotbalových pravidel pro nadcházející sezónu