Fotbalgolf – zábava, kterou se vyplatí vyzkoušet

O fotbalgolfu jsem slyšel již před pár lety a prakticky hned jsem věděl, že si tuhle zajímavě vypadající zábavu budu chtít někdy vyzkoušet. Věděla o tom i má přítelkyně a když mi na poslední Vánoce dala na tuto kratochvíli pro nás dva voucher, bylo jasné, že se dočkám. Uplatnili jsem ho až před pár týdny v Brně ve sportovním areálu Kšírovka. A bylo to super! :)

Fotbalgolf?

Nejprve pár informací. Fotbalgolf (nebo jen zkráceně folf) je, jak již název napovídá, sport, který kombinuje fotbal a golf. Hraje se standardně na hřišti s 18 jamkami (v menších areálech může být méně) a vašim cílem je dostat míč do jamky na co nejméně úderů, stejně jako je tomu v golfu. Ve fotbalgolfu však hůl nahrazují vaše nohy a namísto malého bílého míčku se snažíte poklidit do jamky, která je logicky větší než u golfu, standardní fotbalový míč.


Tak co? Dokázali byste trefit prostor mezi všemi překážkami? Nám se to povedlo až nadvakrát.

Jdeme na to!

Po vstupu do areálu se převlečeme, dostaneme dva míče, kartičku s plánkem, na níž si budeme zaznamenávat průběh hry, a hra může začít! Už u první jamky cítím, že jsem podcenil přípravu a minimálně jednou jsem si měl do míče kopnout, pak by bylo snadnější odhadnout sílu kopu. Naštěstí se to postupně začalo zlepšovat.

Zlepšení totiž bylo potřeb. Celé hřiště bylo zajímavě poskládané a v podstatě každá jamka nabídla něco jiného, co prověřilo naše schopnosti. Jednou jsme překážku měli obstřelit, podruhé přestřelit, jednou nám stály v cestě k jamce stromy, jindy jsme měli propálit míč zhruba metr širokou dírou, jedna jamka je dokonce na malém kopečku… Pestré, zajímavé, ale hlavně velmi zábavné!


Nechápu, že jsme oba trefili tuhle rouru na první pokus. Za ní už to pak do jamky bylo kousek :)

Závěrečné dojmy

Už když jsem o fotbalgolfu četl poprvé, tušil jsem, že je to něco, co by mě mohlo bavit. Nespletl jsem se, ba naopak realita možná předčila očekávání. Celá hra mě vážně bavila a spokojená překvapivě byla i přítelkyně, která fotbal vůbec nehrává, jen jí z toho skoro dvouhodinového kopání do míče (většinou bodlem) trochu bolela špička nohy.

Spokojeni jsme oba byli i výsledkově. Mně se povedlo skončit s pěknou bilancí 13 ran pod par hřiště (par = odhadovaný počet úderů k dosažení jamky), má drahá polovička se solidními dvěma kopy nad ním, na druhou stranu se ale mohla pochlubit trefenou hole-in-one (jamkou dosaženou na první úder) na jamce s parem 4, což se mi za celou hru nepodařilo. Fotbalgolf je určitě i o štěstí, snadno se může stát, že se u nějaké jamky natrápíte, jindy pak můžete svým přesným kopem sám sebe mile překvapit, i to dělá tento sport zábavným.

Ať už hráváte fotbal nebo jste do míče skoro nikdy nekopali, Fotbalgolf můžu jen doporučit. Nemám zkušenost s jinými areály, třeba jinde by byl ten dojem horší, ale konkrétně Kšírovka v Brně je dobře zařízená a jamky jsou vážně různorodé. Bavilo mě to a věřím, že jsem "folf" nehrál naposled :)

A co vy? Zkoušeli jste někdy fotbalgolf? Jak se vám to líbilo? Nebo se teprve chystáte? :)


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

92%




NovějšíŽenská Slavia na domací i mezinárodní scéně
StaršíVýhledy Slavie do Ligy Mistrů