Kvíz: Rekordy Evropské ligy

V roce 2009 došlo k přejmenování Poháru UEFA na Evropskou ligu a ke změně formátu. Sezóna 2019/2020 je tak již 11. sezónou a za normálních okolností by dnes proběhlo její finále, což je ideální příležitost k tomu podívat se na nějaké statistiky této soutěže - tento kvíz tak prověří vaše znalosti Evropské ligy. Po spuštění kvízu uvidíte 4 tabulky, kdy každá z nich je zaměřena na něco jiného – kluby s nejvíce body, nejlepší střelci, hráči s největším počtem zápasů a trenéři s největším počtem zápasů. V každé tabulce budete doplňovat 10 jmen, celkově tedy můžete získat 40 bodů.

V první tabulce bude vaším úkolem vypsat kluby, které za celou historii Evropské ligy získaly nejvíce bodů. V levém sloupci najdete počet získaných bodů a zemi, ze které klub pochází. Nápověda vám pak zobrazí název stadionu klubu.

V dalších tabulkách najdete v levém sloupci vždy číselnou hodnotu rekordu a klub, ve kterém se hráč či trenér o rekord nejvíce zasloužil. Nápověda vám pak zobrazí iniciály hráče či trenéra.

Tento kvíz je jedním z těch složitějších, pro mnohé z vás to bude nejspíš pořádná výzva! O to víc jsme ale zvědaví, jak se vám v něm povede. Dejte nám proto vědět do komentářů, jak se vám kvíz líbil a určitě se s námi také podělte o svůj výsledek!

P.S.: V některém z budoucích kvízů se pak můžete těšit na menší pokračování - zaměříme se na nejlepší české a slovenské týmy a hráče v Evropské lize. :-)

Rekordy Evropské ligy

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Stadiony klubů, iniciály hráče či trenéra
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Trenérské rekordy v české lize
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat Čechy a Slováky, kteří hráli v turecké lize?