Kvíz: Znáte všechny kapitány české reprezentace?

Prvním zápas odehrála samostatná české reprezentace 23. února 1994 proti domácímu Turecku a vyhrála 4:1. Od té doby odehrála spoustu zápasů, v nichž ji vedlo také poměrně dost kapitánů. To nás přivádí k dnešnímu kvízu, který nebude nejjednodušší. Některé dlouhodobější kapitány určitě znáte, ale co ty z nich, co byli kapitány jen na jeden zápas? Dokážete vyjmenovat všechny kapitány české fotbalové historie?

Kvíz obsahuje celkem 31 kapitánů seřazených podle počtu zápasů v této roli, jež nastoupili s kapitánskou páskou od začátku utkání. Kvíz tak nebere v úvahu ty hráče, kteří se stali kapitány až v průběhu utkání. Jeden z hráčů v kvízu taktéž odehrál více zápasů v roli kapitána, než je uvedeno v kvízu, jelikož podstatnou část zápasů odehrál ještě v československé reprezentaci.

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci počet zápasů hráče v roli kapitána, dále období, kdy daný hráč reprezentoval, a pozici hráče. Hvězdičkou jsou označeni stále aktivní hráči. Samozřejmě můžete využít také nápovědu, která vám v případě stále aktivního hráče zobrazí jeho aktuální klub. V případě hráče, co svou kariéru již ukončil, vám nápověda zobrazí klub, ve kterém hráč odehrál nejvíce zápasů.

Po ukončení kvízu nám nezapomeňte napsat, jak jste v kvízu byli úspěšní a zda se vám kvíz líbil! :-)

Spolu s tímto kvízem vznikl i kvíz na kapitány slovenské reprezentace. Vyzkoušet si ho můžete tady.

Kvíz si vyzkoušel i známý youtuber z kanálu THE TOP. Jak se mu vedlo? Na to se můžete podívat tady. Budete lepší? :)

Znáte všechny kapitány české reprezentace?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? U stále aktivních hráčů jejich aktuální klub; u hráčů, co již ukončili kariéru, klub, ve kterém odehráli nejvíce zápasů.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Kdo byl tehdy v bráně?
StaršíKvíz: Znáte všechny kapitány slovenské reprezentace?