Kvíz: Dokážete vyjmenovat všechny Čechy, co získali titul v zahraniční lize?

Dnešní kvíz lze zařadit mezi ty vůbec nejsložitější na našem webu. Vaším úkolem totiž bude vyjmenovat všechny české fotbalisty, kteří dokázali vyhrát některou z vybraných nejvyšších zahraničních lig. Nepochybně zvládnete vyjmenovat ty hráče, co vyhráli některou z předních evropských lig. Víte ale například, kdo dokázal získat titul v Rakousku, Polsku, Izraeli, či třeba Maďarsku? A kdo všechno vyhrál slovenskou ligu? To vše zjistíte v našem kvízu!

V kvízu nenajdete ty hráče, kteří sice zahraniční titul získali, ale vlastně se o něj nezasloužili (například David Jarolím, který sice získal titul s Bayernem, ale za A-tým stěží odehrál jeden zápas). Kvíz je pak zaměřen pouze na vybrané evropské soutěže od sezony 1993/1994 - v kvízu tak není např. vítěz čínské ligy Václav Němeček, Luboš Kubík (vítěz americké ligy), vítěz maltské ligy David Šimon, Martin Opic (litevská liga), či Martin Votava (kyperská liga). 

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci pozici hráče, klub, ve kterém daný hráč získal titul, a sezonu, ve které klub vyhrál svou ligu. Pokud hráč získal titul v několika zahraničních ligách, je v kvízu uveden taktéž několikrát. Stejně tak je hráč v kvízu vícekrát, pokud získal titul v jedné zahraniční lize za více klubů. Pokud hráč získal za jeden klub více než dva tituly, je v levém sloupci uvedena pouze první a poslední sezona, kdy hráč titul získal.

Hvězdičkou jsou označeni stále aktivní hráči. Pokud si už nebudete vědět rady, můžete samozřejmě využít nápovědu, která vám zobrazí kluby, ve kterých hráč odehrál nejvíce zápasů, pouze v případě aktivních hráčů nápověda zobrazí klub, kde hráč momentálně působí.

Po skončení kvízu nám dejte vědět do komentářů, jak jste byli úspěšní! :-)

Dokážete vyjmenovat všechny Čechy, co získali titul v zahraniční lize?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Kluby, ve kterých hráč odehrál nejvíce zápasů, v případě aktivních hráčů nápověda zobrazí klub, kde hráč momentálně působí.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte nejlepší týmy Konfederačního poháru FIFA?
StaršíKvíz: Znáte finalisty mistrovství světa klubů?