Kvíz: Znáte nejlepší týmy Konfederačního poháru FIFA?

Konfederační pohár FIFA je mezinárodní fotbalová soutěž, která je pořádána organizací FIFA. První dva ročníky v roce 1992 a 1995 se odehrály ještě pod názvem King Fahd Cup, od roku 1997 do roku 2017 se odehrálo dalších 8 ročníků, už pod názvem Confederation Cup. 

Prvního turnaje se zúčastnily pouze 4 týmy, druhého ročníku 6 týmů, od třetího ročníku se turnaje účastní vždy 8 týmů, a to vítězové všech šesti kontinentálních mistrovství - mistrovství Asie, Africký pohár národů, Zlatý pohár CONCACAF, Copa América, Oceánský pohár národů, Mistrovství Evropy, dále pak úřadující mistr světa a hostitelská země. V případě, že je mistr světa zároveň mistrem kontinentálního turnaje, hraje Konfederační pohár finalista daného kontinentálního turnaje.

Od pátého ročníku turnaje (v roce 2001) se Konfederační pohár FIFA hraje (jako jakási „generální zkouška pořadatele“) v zemi či zemích, které budou pořadateli nejbližšího mistrovství světa, a to vždy v roce předcházejícím roku uspořádání tohoto světového šampionátu.

Tento kvíz prověří vaše znalosti ohledně týmů, které se v jednotlivých ročnících konfederačního poháru umístily na prvních třech místech. Dokážete je vyjmenovat všechny? Po spuštění kvízu uvidíte tři tabulky, určených pro vítěze turnajů, finalisty a bronzové týmy. Kromě umístění je v levém sloupci uveden také ročník turnaje a zóna, ve které tým hraje jednotlivé kvalifikační zápasy. Pokud se rozhodnete využít nápovědu, ta vám zobrazí název národního stadionu.

Po skončení kvízu nám nezapomeňte napsat váš výsledek! :-)

Znáte nejlepší týmy Konfederačního poháru FIFA?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Název národního stadionu.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Doplníte chybějící klub?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat všechny Čechy, co získali titul v zahraniční lize?