Kvíz: Dokážete seřadit finále Ligy mistrů od toho nejstaršího?

Roku 1993 se odehrálo první finále Ligy mistrů, tedy té vůbec nejprestižnější klubové soutěže jež do té doby nesla název Pohár mistrů evropských zemí. Finálové zápasy patří k nejsledovanějším sportovním událostem roku, historie pamatuje zápasy plné zvratů a velkých příběhů... V dnešním kvízu si vyzkoušíte, zda všechny finálové zápasy dokážete správně seřadit od toho nejstaršího až po to loňské.

Ano, četli jste správně - seřadit. Pokud na tento web chodíte nějakou dobu, možná si říkáte, že tu žádné seřazovací kvízy nebyly, a máte pravdu. Tento kvíz je totiž premiérový pro nový formát kvízů.

A o co půjde? Po spuštění kvízu uvidíte dva sloupečky. V levém bude rok a v pravém 28 finálových zápasů ve formátu "vítěz - poražený skóre" a vaším úkolem bude jednotlivá utkání přesouváním seřadit tak, jak si myslíte, že šla popořadě. Až si budete myslet, že máte hotovo, kliknete na vyhodnotit a uvidíte, jak moc jste byli přesní. Pokud zápas zařadíte přesně, máte 5 bodů, pokud se o jedno místo spletete, získáte 4 body, pokud o 2 místa, tak 3 body atd. až po 0 bodů. Pokud se spletete o více než polovinu míst z celkového počtu (tady o 15 míst), tak vám budou odečteny tři body.

Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se vám nový formát kvízu líbí a také jakého výsledku jste dosáhli :)

Dokážete seřadit finále Ligy mistrů od toho nejstaršího?

Bodování

Maximálně možný počet bodů - 135
Správné umístění - 5b
O 1 místo vedle - 4b
O 2 místa vedle - 3b
O 3 místa vedle - 2b
O 4 místa vedle - 1b
O 15 míst a více se odečítá 3b
V ostatních případech - 0b
Info: Po spuštění kvízu je možné aktivovat "Swap mód", který vám umožní měnit pouze dvě položky mezi sebou.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte všechna města, která hostila finále Ligy mistrů?
StaršíKvíz: Znáte všechny střelce finále Ligy mistrů od roku 2000?