Kvíz: Gianluigi Buffon vs brankáři Anglie

Gianluigi Buffon, to je opravdová legenda. Je právem označován za jednoho z nejlepších brankářů historie, možná je i tím vůbec nejlepším. Buffon drží rekord za nejvíce čistých kont v Serii A a za italský národní tým. Za národní tým taktéž odehrál nejvíce zápasů celkově i v roli kapitána. IFFHS (Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků) ho v roce 2010 zvolila nejlepším brankářem v letech 1997 až 2009. Branku Itálie Buffon hájil v letech 1997 až 2018 a postupně se stal jasnou italskou jedničkou (a to až téměř do úplného konce své reprezentačné kariéry).

Naopak Anglie během stejného období urputně hledala svou jasnou brankářskou jedničku, ale marně. Během období, kdy za Itálii chytal Gianluigi Buffon vystřídala dokonce 18 brankářů! No a bystřejší z vás teď již jistě tuší, o co v dnešním kvízu půjde. Dokážete vyjmenovat všechny anglické reprezentační brankáře během Buffonovy éry?

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci počet zápasů, který daný anglický gólman za svou reprezentaci odehrál a dále klub (případně kluby), za který (které) daný hráč odchytal nejvíce zápasů. Pokud je hráč aktivní, je u něj uveden aktuální klub a hvězdička. Případná nápověda zobrazí iniciály hráče.

Po skončení kvízu nám napiště, kolik bodů jste dokázali získat! :-)

Nezapomeňte na to, že tento kvíz může být soutěžní! Podrobnosti o probíhající soutěži najdete zde.

Gianluigi Buffon vs brankáři Anglie

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Jak dobře znáte znaky fotbalových klubů?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat všechny kluby v TOP 5 ligách v letošní sezóně?