Kvíz: Dokážete vyjmenovat hráče pod José Mourinhem v jeho první sezóně za Chelsea?

Jedněmi nenáviděný, druhými milovaný. Podle některých oprávněně sebevědomý, podle jiných nemístně arogantní. Ať už je váš názor na portugalského kouče Josého Mourinha jakýkoliv, jedno mu upřít nelze – patří mezi nejlepší fotbalové trenéry, co kdy na světě existovali. Nejen, že to o sobě sám Mourinho tvrdí, ale hlavně to dokazují úspěchy, kterých dosáhnul.

Po drobných štacích u portugalských klubů převzal roku 2002 Porto a okamžitě prokázal, že patří mezi trenérskou elitu. Hned v první sezóně získal titul, pohár a zvítězil v Poháru UEFA, další ročník pak portugalský titul obhájil a šokoval i na evropské scéně, když s podceňovaným Portem vyhrál prestižní Ligu mistrů. Nabídka od velkého evropského klubu na sebe nenechala dlouho čekat, laso Mourinhovi hodila bohatá Chelsea v čele s novým movitým majitelem Romanem Abramovičem.

Portugalský stratég při své první tiskové konferenci prohlásil: „Chelsea má top hráče a – omluvte mojí aroganci – ale nyní také top trenéra. Jsem jednička.“ Šokoval tím všechny. Jenže hned ve své první sezóně vybojoval s Chelsea titul v Premier League, vůbec první po dlouhých padesáti letech! Získal také titul v Carling Cupu a v Lize mistrů se dostal až do semifinále.

A tím se dostáváme k dnešnímu kvízu. José Mourinho je znám tím, že preferuje menší tým s pouze dvěma hráči na každou pozici, dokáže však dát šanci i mladým a nadějným hráčům. Ve své první sezóně za Chelsea (2004/05) využil portugalský stratég celkem 30 hráčů napříč všemi soutěžemi, z nichž osm odehrálo méně než 10 utkání. Dokážete je vyjmenovat všechny?

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci počet zápasů, kteří daní hráči odehráli, pozici hráče (brankář, obránce, záložník, útočník), a jeho národnost. Můžete využít i nápovědu, která zobrazí iniciály hráče. Po skončení kvízu nám nezapomeňte napsat, jak jste si v kvízu vedli! :-)

 

Dokážete vyjmenovat hráče pod José Mourinhem v jeho první sezóně za Chelsea?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte všechny Čechy a Slováky, kteří si zahráli španělskou La Ligu?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat 50 talentovaných hráčů dle UEFA, kteří by mohli zazářit v roce 2021?