Kvíz: Víte, kteří fotbalisté se skrývají za těmito anagramy?

Anagram neboli přesmyčka je slovo či více slov, která vzniknou z původního slova či více slov tak, že se použijí všechna písmena v původním výrazu obsažená a změní se jejich pořadí. Anagramy patří mezi oblíbené hlavolamy, a tak vznikl dnešní kvíz.

V kvízu na vás čeká celkem 20 přesmyček (i s ohledem na diakritiku), prvních deset přesmyček obsahuje jména českých či slovenských fotbalistů (a dvou trenérů), druhých deset přesmyček je zaměřeno na zahraniční fotbalisty (a jednoho úspěšného trenéra). Druhá polovina anagramů je vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční fotbalisty, taktéž v angličtině. Znalost anglického jazyka ale není vůbec nutností! :-) Mějte taktéž na paměti, že ne všichni fotbalisté či trenéři jsou stále aktivní. Vaším úkolem tak bude napsat jména hráčů, kteří se v přesmyčkách ukrývají. K tomu vám může pomoci i nápověda, která zobrazí iniciály hráče. Zvládnete vyjmenovat všechny?

Dejte nám po skončení kvízu vědět do komentářů, jak se vám kvíz líbil a jak jste v něm byli úspěšní! :-)

Víte, kteří fotbalisté se skrývají za těmito anagramy?

 


U každé otázky tohoto kvízu lze samostatně využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Vyjmenujete hráče nominace do Týmu roku dle UEFA?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat hráče nominované na ocenění Hráč století?