Kvíz: Dokážete vyjmenovat všechny hráče nominované do Týmu snů v anketě Zlatý míč?

Letošní ročník Zlatého míče byl kvůli pandemii koronaviru zrušen, proto francouzský magazín France Fotball, který za oceněním Zlatý míč stojí, přišel s anketou Zlatý míč – Tým snů. Celkem bylo do nominace vybráno 110 hráčů dle internetového hlasování. Nevíce nominovaných hráčů pochází z Brazílie (20), dále z Itálie (15), Německa (13), Nizozemska (12), Španělska (8) nebo z Francie (7). Do nominace se pak dostal i jeden zástupce České republiky? Víte o koho se jedná?

Finální sestavu v rozestavení 3-4-3 pak vybere 170 novinářů z celého světa v prosinci tohoto roku. Nominace vyvolala velkou diskuzi, jeden kamerunský fotbalista France Football tvrdě kritizoval, jelikož je v nominaci zařazen na pozici RW (pravé křídlo) namísto CF (střední útočník). Mějte proto na paměti, že někteří hráči můžou být v nominaci na jiné pozici, než povětšinou hráli během své kariéry.

A vy už nejspíš tušíte, o čem bude dnešní kvíz. Vaším úkolem bude vyjmenovat co nejvíce hráčů nominovaných do Týmu snů Zlatého míče? Kolik jich zvládnete vyjmenovat?

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci nejprve vždy konkrétní pozici hráče – B, RB, CB, LB, DM, AM, RW, CF, LW, dále období aktivní kariéry hráče a národnost hráče. Případná nápověda zobrazí iniciály hráče.

Jaký hráč vás v nominaci překvapil? A kdo vám naopak v nominaci chybí? Napište nám to po skončení kvízu do komentářů společně s vaším výsledkem! :-)

Dokážete vyjmenovat všechny hráče nominované do Týmu snů v anketě Zlatý míč?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejhodnotnější hráče Premier League?
StaršíKvíz: Znáte všechny vítěze ankety Golden Boy?