Co byste měli sledovat - Svět rozhodčích

Máme tu první díl nové rubriky, ve které vám budeme představovat stránky na sociálních sítích, které by fotbaloví fanoušci měli sledovat. Budou to většinou malé stránky, na nichž správce odvádí skvělou práci, ale mezi lidmi nejsou moc známé. Jako první tu máme instagramovou stránku Svět rozhodčích.

Stránka Svět rozhodčích se zaměřuje na posuzování různých herních situací, v podstatě vám dá možnost se na fotbal podívat očima rozhodčích.

Na profilu stránky naleznete příspěvky, které by se daly rozdělit do dvou skupin. Jedny vám dají nějakou teorii fotbalových pravidel či vysvětlí, na co se rozhodčí při konkrétních situacích zaměřuje, do druhé skupiny patří videorozbory situací, a ty jsou udělány vážně skvěle. Tyto rozbory se skládají ze tří částí. V té první se můžete podívat na video, které zachycuje jednu herní situaci z více úhlů, ve druhé je vyjádření UEFA a také výsledek hlasování lidí ze stories, kteří si situaci zkusili posoudit sami, ve třetí části si pak můžete přečíst vyjádření správce k dané situaci.

Zmínil jsem stories, ale tato funkce si na této stránce zaslouží více pozornosti. Ve stories totiž můžete narazit na kvízy týkající se fotbalových pravidel, hlavně se tam ale často objevují různá videa situací (ať už těch, které najdete ve zmíněných videorozborech, tak i mnohé další), u nichž se dostanete do role rozhodčího a máte z nabízených možností posoudit situaci správně dle fotbalových pravidel. Některé situace jsou jasnější, jiné jsou sporné, ale ať už je posoudíte jakkoliv, u všech se vám dostane vysvětlení.

Že správce pravidlům rozumí, to si můžete být jistí. Je to mladý nadšený rozhodčí, který si už vyzkoušel prostředí ve třetí nejvyšší lize a vzhlíží k tomu, že se třeba jednou objeví i v nejvyšší soutěži a pískání zápasů ho tak bude živit. Kolik takových lidí u nás je a kolik z nich má snahu ostatní vtáhnout do světa rozhodčích? Já o nikom dalším nevím... :)

Stránka Svět rozhodčích si určitě zaslouží pozornost. Jako fotbaloví fanoušci se zaměřujeme především na týmy či jednotlivé hráče, přitom právě rozhodčí mají velký vliv na správný průběh naší oblíbené hry. Většina práci rozhodčích vidí jen pokud něco pokazí, tahle stránka vám však dá možnost nahlédnout na to z jiné strany a třeba i pochopit, že to nemají vůbec jednoduché. To vše zábavnou a zajímavou formou. Něco tématicky podobného na sociálních sítích nenajdete.

Jak se stránka líbí vám? Dejte nám vědět do komentářů! :)

Případně pokud máte tipy na další zajímavé stránky, budu rád, když mi o nich dáte vědět. Mělo by jít o fotbalové stránky, které fungují alespoň pár měsíců, mají maximálně pět tisíc sledujících (Facebook nebo Instagram) a dělají něco originálního, co jinde nenajdete. Žádný bulvár, žádné spekulace, neposílejte prosím ani stránky jednotlivých klubů či hráčů. Těším se na to až spolu objevíme další zajímavé stránky a také na to, že se jim dostane více pozornosti, kterou si za svou skvělou práci zaslouží.


Jak se vám článek líbil?

Průměr:

87.9%




NovějšíOčima fanoušků: Chelsea - na startu nové éry
StaršíOčima fanoušků: AC Milan - návrat na vrchol?