Kvíz: Dokážete vyjmenovat hráče nominované na ocenění Hráč století?

Zlatý míč se letos udělovat nebude, místo toho se chystají další tradičnější či nová ocenění. Měl by být vyhlášen Tým snů (kvíz na nominaci si můžete zkusit tady), ale také třeba oceněn nejlepší hráč tohoto století. Je celkem logickou otázkou, proč se ocenění jmenuje zrovna takto, když z aktuálního století máme za sebou sotva jednu pětinu, ale přesnějšími slovy řečeno - měl by být zvolen nejlepší hráč od roku 2001 do současnosti.

Anketu pořádají asociace EFAA (Evropská asociace hráčských agentů) a ECA (Evropská klubová asociace) a její vyhlášení proběhne v rámci Globe Soccer Awards. První galavečer Globe Soccer Awards se konal roku 2010 a tehdy se vyhlašovaly pouze tři kategorie, číslo však průběžně rostlo. O dva roky později byli známí vítězové hned deseti kategorií a loni dokonce již 16.

Na ocenění pro nejlepšího hráče bylo nominováno celkem 28 hráčů a jak už možná tušíte, vaším úkolem v dnešním kvízu bude jich vyjmenovat co nejvíce. Po spuštění kvízu na vás v levém sloupečku čeká národnost nominovaného hráče. Pokud si nebudete vědět rady, můžete využít nápovědu, která vám vypíše jeden tým, v němž hráč hrával nebo stále ještě hraje.

Kolik dokážete získat bodů? Dejte nám vědět do komentářů :)

Dokážete vyjmenovat hráče nominované na ocenění Hráč století?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Jeden klub, ve kterém hráč působil/působí
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Víte, kteří fotbalisté se skrývají za těmito anagramy?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejhodnotnější hráče Premier League?