Kvíz: Znáte všechny Čechy a Slováky, kteří si zahráli ve francouzské Ligue 1?

Dnešním kvízem pokračuje minisérie kvízů zaměřená na všechny Čechy a Slováky, kteří si zahráli v TOP 5 ligách světa. Už jste si mohli vyzkoušet kvízy zaměřené na Čechy a Slováky v anglické Premier League, španělské La Lize či v německé Bundeslize. Dnes se zaměříme na všechny Čechy a Slováky, kteří si zahráli ve francouzské Ligue 1.

Po spuštění kvízu uvidíte v levém sloupci pozici hráče, klub, ve kterém si v Ligue 1 zahrál (případně klub, za který toho nejvíce odehrál) a sezónu/sezóny, které v lize odehrál. Pokud hráč hrál ve francouzské lize s přestávkami, je zde uvedeno vždy první a poslední časové období. Hvězdičkou jsou označeni stále aktivní hráči. U hráčů označených hvězdičkou je uveden jejich aktuální klub či poslední klub, ve kterém v Ligue 1 hráli.

Vzhledem k malému počtu slovenských hráčů, kteří si v Ligue 1 zahráli od roku 1990, došlo ke sloučení Čechů a Slováků do jednoho kvízu. Celkem je v kvízu 35 hráčů, prvních 25 hráčů jsou Češi, zbylých 10 hráčů jsou Slováci. Dokážete je vyjmenovat všechny? Po skončení kvízu nám napište, jak jste v něm byli úspěšní! :-)

Znáte všechny Čechy a Slováky, kteří si zahráli ve francouzské Ligue 1?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Znáte prezidenty nejlepších týmů TOP 5 lig?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat členy Klubu ligových brankářů?