Kvíz: Dokážete seřadit země dle pohárového koeficientu UEFA?

Evropské pohárové koeficienty jsou klíčovým prostředkem pro rozhodování o počtu místenek jednotlivých zemí v evropských pohárech. Kluby svými výsledky v Lize mistrů, Evropské lize a nově Konferenční lize získávají pro svou zemi body, na základě celkového počtu těchto bodů za posledních pět sezón pak existuje žebříček, pomoci kterého se přerozdělí místa v přespříští sezóně evropských pohárů.

Česko se aktuálně nachází na 16. pozici, což by na konci ročníku znamenalo, že v sezóně 2022/2023 budou české týmy v tuzemských soutěžích bojovat o pouhé jedno místo v Lize mistrů a 3 místenky v Konferenční lize, respektive v předkolech těchto soutěží. Pokud se našim týmům bude dařit a poskočí na 15. místo, tak přinesou možnost dvou míst v Lize mistrů, jednoho v Evropské lize a dvou v Konferenční lize.

Jelikož je 15. místo zlomové pro kvalifikaci vyššího počtu týmů do pohárových bojů, bude nás v dnešním kvízu zajímat pořadí právě na těchto místech. Dokážete odhadnout, které země se aktuálně nachází na konkrétních pozicích? Dejte nám vědět do komentářů, jak jste byli úspěšní :)

Dokážete seřadit země dle pohárového koeficientu UEFA?

Bodování

Maximálně možný počet bodů - 45
Správné umístění - 3b
O 1 místo vedle - 2.5b
O 2 místa vedle - 2b
O 9 míst a více se odečítá 2b
V ostatních případech - 0b
Info: Po spuštění kvízu je možné aktivovat "Swap mód", který vám umožní měnit pouze dvě položky mezi sebou.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete přiřadit kluby Ligy mistrů k výrobci jejich dresů?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejhodnotnější křídla současnosti?