Kvíz: Nominace na Zlatý míč 1998

Nejvýraznější fotbalovou událostí roku 1998 bylo mistrovství světa ve Francii, které ovládl domácí tým. Na klubové scéně byl úspěšný Real Madrid, který získal sedmou trofej Ligy mistrů ve své historii - první od úspěšné dominantní éry z padesátých a šedesátých let. Není tedy překvapením, že do nominace na Zlatý míč se dostalo hodně Francouzů a hráčů Realu Madrid. Alespoň jeden hlas dostalo celkem 31 fotbalistů. Kolik jich zvládnete vyjmenovat?

Pokud jste nezkoušeli předešlý kvíz na nominaci hráčů na Zlatý míč za rok 1999, najdete ho tady.

Po spuštění kvízu se pokusíte vyjmenovat co nejvíce z 31 jmen, které se v roce 1998 objevily v nominaci na Zlatý míč a zároveň dostaly alespoň jeden hlas. Hráči jsou seřazeni dle pořadí od toho nejlepšího. V levém sloupečku najdete informaci o pořadí a národnosti. Pokud se zaseknete, můžete použít nápovědu, která odhalí klub (případně kluby), v němž hráč v daném roce působil.

V celkové nominaci se objevilo dalších 19 hráčů, kteří však nedostali ani jeden hlas. Kvůli zachování nějaké přijatelné obtížnosti kvízů tyto hráče vynecháme. Pro zajímavost to byli: Tony Adams, Roberto Baggio, Zvonimir Boban, Fabio Cannavaro, Denílson, Tore André Flo, Adrian Ilie, Filippo Inzaghi, Robert Jarni, Hidetoshi Nakata, Pavel Nedvěd, Sunday Oliseh, Ariel Ortega, Gianluca Pagliuca, Marcelo Salas, David Seaman, Andriy Shevchenko, Juan Sebastián Verón a Iván Zamorano..

Kolik dokážete získat bodů? Dejte nám vědět do komentářů níže :-)

Nominace na Zlatý míč 1998

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub(y), ve kterém hráč v roce 1998 hrával.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejlepší střelce anglické Premier League za posledních pět let?
StaršíKvíz: Dokážete přiřadit kluby Evropské ligy v sezóně 2022/23 k jejich stadionu?