Kvíz: Nominace na Zlatý míč 1995

Rok 1995 byl prvním, ve kterém bylo možné ve Zlatém míči hlasovat pro hráče, který se narodil mimo Evropu. Hned tato novinka vzala za své, a tak jsme poznali prvního mimoevropského hráče označeného v daném roce za toho nejlepšího. Celkovou podobu nominace ovlivnily úspěšné sezóny Ajaxu a AC Milan, tedy týmů, které se potkaly ve finále Ligy mistrů (Ajax vyhrál 1:0). Do nominace se dostalo 50 fotbalistů, z nichž alespoň jeden hlas dostalo 34 z nich.

Pokud jste nezkoušeli předešlý kvíz na nominaci hráčů na Zlatý míč za rok 1996, najdete ho tady.

Po spuštění kvízu se pokusíte vyjmenovat co nejvíce z 34 jmen, které se v roce 1995 objevily v nominaci na Zlatý míč a zároveň dostaly alespoň jeden hlas. Hráči jsou seřazeni dle pořadí od toho nejlepšího. V levém sloupečku najdete informaci o pořadí a národnosti. Pokud se zaseknete, můžete použít nápovědu, která odhalí klub (případně kluby), v němž hráč v daném roce působil.

V celkové nominaci se objevilo dalších 16 hráčů, kteří však nedostali ani jeden hlas. Kvůli zachování nějaké přijatelné obtížnosti kvízů tyto hráče vynecháme. Pro zajímavost to byli: Daniel Amokachi, Dino Baggio, Abel Balbo, Mario Basler, Júlio César, Didier Deschamps, Donato Gama, Stefan Effenberg, Vincent Guérin, Christian Karembeu, Bernard Lama, Japhet N'Doram, Jay-Jay Okocha, Fernando Redondo, Peter Schmeichel a Clarence Seedorf.

Kolik dokážete získat bodů? Dejte nám vědět do komentářů níže :-)

Nezapomeňte na to, že tento kvíz může být soutěžní! Podrobnosti o probíhající soutěži najdete zde.

Nominace na Zlatý míč 1995

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub(y), ve kterém hráč v roce 1995 hrával.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Víte, kteří hráči reprezentují finalisty letošního MS?
StaršíKvíz: Dokážete přiřadit písničku ke světovému šampionátu?