Kvíz: Poznáte turecké hráče podle obrázku?

O tureckém fotbale se v posledních týdnech mluvilo hlavně kvůli dopadům zemětřesení, ale i mimo tyto smutné události je zajímavou fotbalovou zemí plnou vášnivých fanoušků. Tamní kluby lákají zajímavá jména známá z působení v největších ligách a v nedávné minulosti si tam také zahrálo poměrně dost českých hráčů. V dnešním kvízu se však zaměříme vyloženě na hráče turecké národnosti. Dokážete je poznat podle obrázku?

V kvízu se vám postupně objeví 15 obrázků tureckých fotbalistů a vašim úkolem bude jich poznat co nejvíce. Někteří hráči jsou ještě aktivní, jiné můžete znát z nedávné minulosti, je tam však i pár takových, kteří byli aktivními na začátku milénia. U každého hráče budete mít k dispozici krátký text, který o něm něco prozrazuje (např. počet reprezentačních startů), abyste to neměli tak těžké.

Na kvíz je jen 15 minut, tedy se nevyplácí někde déle zdržovat. Hráče můžete přeskakovat a zase se k nim vracet, k dispozici je pak i nápověda, která ukáže iniciály hráče na obrázku.

Jak si povedete? Dejte nám vědět do komentářů :-)

Poznáte turecké hráče podle obrázku?

 


U každé otázky tohoto kvízu lze samostatně využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat kapitány z prvních zápasů osmifinále Ligy mistrů?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat brankáře klubů Premier League?