Kvíz: Nejlepší hráči dle ankety Zlatý míč v období 1962 - 1967

Máme tu předposlední díl této dlouhé série, ve které se vydáváme dále a dále do historie výsledků ankety Zlatý míč (předešlý díl najdete tady), teď konkrétně do let 1962 - 1967. Kolik z nejlepší desítky hráčů dle výsledků ankety z jednotlivých let dokážete vyjmenovat?

V tomto období byl nejspíš nejlepším hráčem světa Brazilec Pelé, vzhledem k tomu, že v anketě Zlatý míč tou dobou být ještě nemohl, tak jej nenajdete ani v tomto kvízu. Konala se dvě světová mistrovství, to první v Chile je kvůli druhému místu Československa u nás velmi památné, to druhé roku 1966 zase často vzpomínají v Anglii, která tehdy viděla úspěch svých favoritů na domácí půdě. Mezi tyto turnaje se vešlo EURO 1964, na němž se rovněž radoval domácí tým, a to sice Španělsko. Všechny tyto turnaje měli značný vliv na umístění hráčů v anketě Zlatý míč.

Po spuštění kvízu uvidíte 6 tabulek - jednu pro každý ročník. Hráči jsou seřazeni dle pořadí od toho nejlepšího v daném roce ankety Zlatý míč. V levém sloupečku najdete informaci o pořadí a národnosti. Pokud se zaseknete, můžete použít nápovědu, která odhalí iniciály fotbalisty.

Jak si povedete? Dejte nám vědět do komentářů níže! :-)

Nejlepší hráči dle ankety Zlatý míč v období 1962 - 1967

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Iniciály hráče
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Co víte o Premier League?
StaršíKvíz: Dokážete vyjmenovat trenéry semifinalistů Ligy mistrů od roku 2000?