Kvíz: Sto nejlepších fotbalistů historie dle FourFourTwo

Na začátku minulého měsíce fotbalový časopis FourFourTwo sestavil svůj žebříček stovky nejlepších fotbalistů historie. V dnešním kvízu se pokusíte odhalit co nejvíce hráčů nacházejících se v tomto žebříčku. Jak si povedete?

Pochopitelně, není objektivní měřítko, které by určovalo, zda je někdo lepší či horší a je nemožné sestavit žebříček ke spokojenosti všech. Berte prosím s rezervou, že se do žebříčku nedostali hráči, které byste tam určitě čekali, případně že zaujímají pozice, které byste neodhadovali. Každopádně ať dopadnete jakkoliv, doporučuji po skončení kvízu projet jména. Pokud nejste fotbalový super nerd, nejspíš tam narazíte na hráče, kteří vám nic neřeknou (a to i v první padesátce). Je pak často zajímavé se pokusit o nich zjistit víc (např. na wiki) a obohatit si fotbalové znalosti :-)

Podoba kvízu je jednoduchá. Po spuštění uvidíte v levém sloupečku pozici v žebříčku a zemi, ze které hráč pochází. Pokud budete v úzkých, můžete využít nápovědu, která vám odkryje nějaký významný klub kariéry hráče.

Je to velmi těžký kvíz, ve kterém se nachází plno hráčů z fotbalové minulosti. Jakého výsledku se vám podaří dosáhnout? Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak jste dopadli :-)

Nezapomeňte na to, že tento kvíz může být soutěžní! Podrobnosti o probíhající soutěži najdete zde.

 

 

Sto nejlepších fotbalistů historie dle FourFourTwo

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Klub, ve kterém hráč zanechal výraznou stopu.
Chcete mít uložené výsledky kvízů?
NovějšíKvíz: Dokážete vyjmenovat nejčastější spoluhráče Gonzala Higuaína?
StaršíKvíz: Nominace na Zlatý míč 1996